League of Legends

PBE: Végre nerfelik az Aftershock-ot!


Az Aftershock egyértelműen erősebbre sikerült mint a többi rúna, szerintem mindenki egyetért, hogy már ideje volt a nerf-nek.

A Riot ezúttal a Resolve kategória rúnáit vette célba. Az Aftershock dominálta a Preseason-t, egyik másik tank rúna sem volt képes felvenni vele a versenyt. A plusz tankosság és a sebzés, ami az Electrocute-éval vetekszik egyszerűen túl erősnek bizonyult, ezt szerette volna most helyre pofozni a Riot.

A mostani PBE verzió sebzése jóval kisebb az eddig megszokottnál, illetve a rúna által biztosított védelmi bónuszt is átalakították. A bónusz mostantól nem lesz több a jelenlegi páncél 30%-ával, hanem mostantól egyszerűen 100 páncélt és 100 varázsellenállást fog adni. A rúna tehát sokkal inkább a tankosság miatt lesz erős, ahogy azt a készítők eredetileg is akarták, a sebzés pedig egy kicsit a háttérbe szorul.

A Guardian a másik Resolve rúna ami szintén változásokon esett át a PBE-n. Ez nem kifejezetten egy gyengítés, inkább csak egy kis átalakítás. A rúna által biztosított pajzs sokkal erősebb lesz, mert növelték az AP és életerő alapú szorzót, viszont cserébe növelték a rúna cd-ét 45-ről 70-re. Mivel a töltési idő elég drasztikusan megnőtt, ez a változtatás azért mindenképp nagy csapás lesz a rúna számára. Azt, hogy a plusz sebzés mennyit fog számítani egyelőre nehéz megtippelni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A ranked szezon közeledtével a Riot szépen lassan végigmegy az összes rúnán. Egyelőre még csak próbálják megalkotni az egyensúlyt az új rendszerben. A szezon kezdetén senki ne számítson tökéletes rúna rendszerre, hiszen a rengeteg változtatás miatt biztos akadnak majd még problémák, de egy pár hónapon belül valószínűleg kialakul majd a végleges rúna rendszer.

A Resolve rúnák változtatásai még nem véglegesek, de ha minden jól megy, akkor egy pár héten belül bekerülnek a játékba.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva