Counter Strike

Major első nap összefoglaló- A FaZe majdnem bukott, a Csírák megleptek mindenkitHa nem tudtad nézni, vagy csak érdekelnek az eredmények.

Tegnap, (illetve ma éjjel) zajlott le a Major első napja. Régen ez még csak a Major kvalifikáció volt, mostanra azonban ezt már Kvalifikációs szakasznak hívjuk, az itt felvonuló csapatoknak is vannak már matricáik, aláírások… Haladjunk szépen sorban a meccsekkel, mi is történt tegnap. Jelenleg a csapatok így állnak:

hltv.org

 

 

Renegades vs. Vega Squadron 14:16 map: Mirage

Ez volt a nyitómeccs, nagyon szorosan alakult. Annak ellenére, hogy az ausztrálokat várta mindenki győztesnek, az orosz-ukrán különítménynek sikerült behúzni a meccset, bár csak egy hajszálon múlott a hosszabbítás.

mousesports vs. AVANGAR 16:12 map: Mirage

Ez kevésbé volt szoros, bár a mouztól elvárható volt, hogy megverjék a kazahokat. Mondjuk ehhez ChrisJ és oskar parádés teljesítménye is kellett. Az AVANGAR nem az a csapat, akit a továbbjutók között várunk.

FaZe vs. Liquid 16:14 map: Overpass

NA ez az a meccs, ahol a FaZe-nek meg kellett volna mutatnia, hogy ő bizony nyerni jött. Ehhez képest majdnem kikapott a Liquidtől, ahol ráadásul a coach volt a beugró. Vagy a liquid nagyon jó, vagy a FaZe nagyon rossz, mindenesetre ennél több kell a győzelemhez.

FlipSid3 vs. Misfits 4:16 map: Overpass

Mivel az oroszoknak nem volt meccsük 2 hónapja, gondoltam rendesen felkészülnek és megmutatják, miért vannak itt. Ehhez képest 1 értékelhető kört hoztak le, azt is markeloff bravúros 1 vs. 3-ának köszönhetik. A maradék három pisztolykör, és 2 ecohent volt. A tegnapi teljesítményük után tuti kiesők, nem fognak továbbjutni. Ja, azt lehagytam, hogy az amerikaiak 14:1-et TÁMADTAK Overpasson. Ki érti ezt?

Sprout vs. Space Soldiers 16:11 map: Cobblestone

Az második hatalmas meglepetés a FaZe-Liquid után, ugyanis a törökök elbukták a mérkőzést.  A Csírák meglepően jól játszottak, s bár az Űrkatonák nyerték az első félidőt T oldalon, a védekezés nem ment nekik, hiába voltak nagyon szép egyéni akciók.

Na’Vi vs. QBF 16:8 map: Inferno

Ez egy orosz-ukrán rangadó volt, nem kérdés. A QBF ct oldalon meglepően jól játszott, pedig nem sokan vártak tőlük 5 körnél többet az egész meccsen. Ennek ellenére 8:7-tel fodrultak a Na’Vi javára, azonban a támadó oldal már nem működött, mindössze 1 kört sikerült összekaparni. Ügyes csapat ez azonban, nem szabad őket leírni egy egyszerűbb ellenfél ellen, mivel a Na’Vi-t is a Champion szakaszba várja mindenki.

G2 vs. Flash 16:11 map: Inferno

A Flash ugrott be a Tyloo helyett, akik vízumprobléma miatt nem tudtak a versenyre utazni, ezért írta le őket mindenki. Ehhez képest sokáig vezettek a franciák ellen akik csak T oldalon tudták visszahozni a meccset, zsinórban 10 kört támadtak be, ami nem rossz. De hol voltak a könnyebbnek mondott védekező oldalon?

Cloud 9 vs. EnVyUs 16:11 map: Cache

Elérkeztünk a nap utolsó, vagy akár elsőnek mondható meccséhez, ugyanis ez már éjjel 1 környékén kezdődött. A fogadóoldalak 60-40% arányban a C9-nek jósolták a meccset, a papírforma nem hazudtolta meg magát. A c9 agresszív játékára nem volt ellenszer, bármit is csináltak a franciák. Sajnos az xms-sixer duónak nem ment jól a játék, egyedül ScreaM volt pozitív statban, kb 80%-os HS rátával. Valljuk be, az nem rossz.

Itt van a szerkesztőségi pick’em challenge, Hemi verhetetlen:

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 gamer.hu | minden jog fenntartva