League of Legends

Nunu újra meta lehet, ha a Riot végigviszi a módosításokat!

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: bot, Nunu,

Igen, a címben nincs elírás, tényleg a Yetin lovagló kisemberről beszélünk.

Jó pár olyan buff ütötte mellbe Nunut a napokban a PBE szerveren, ami végre elhozhatja a karakter visszatérését a metába, ráadásul még szórakoztatóvá is teheti a játékmenetét.

A Yetin lovagló kisember közel sincs a legjobb helyzetben mostanában, már az előszezon előtt sem számított erősnek, ám az új rúnarendszer szabályosan rosszabbá tette a karaktert, ugyanis nem igazán találunk olyan Keystone-t jelenleg, ami kifejezetten működne rajta. Persze vannak lehetőségek, egy-két olyan, aminek kihasználja az effektjét, de összességében nincs olyan rúna, ami tökéletesen illeszkedne hozzá. Még mindig a játék egyik legjobb counterjungle hőséről beszélünk, ám ezen felül mást nem igazán tud adni egy csapatkompozíciónak. Riot Ricklessabandon a Twitteren osztotta meg a változtatáslistát, amit a hősnek terveztek (s ami már fent is van a PBE-n), ezek a módosítások pedig elhozhatják a karakternek azt a pozíciót, amire régóta várt. Gyorsabb tisztogatás, ráadásul amire eddig még szinte sosem volt példa, esély egy 1v1 harcban.

Láthatjuk, hogy Nunu kapott egy kis tuningot az alap támadási sebzésére is, ám az igazi fűszer csak utána érkezik. A Q és a W képesség is kapott egy-egy újabb effektet, a Q képesség egy halmozható támadási buffot kapott, míg a W egy támogató-szerű hatással gazdagodott. Ha megkajálunk valamit a jövőben a Q képességgel, az bónusz mágikus sebzést ad majd az alap támadásainkhoz. Mindezt pedig 5 jelzőig halmozhatjuk, tehát rendesen szignifikáns sebzéshalmot tudunk összezabálni magunknak a Yetivel. A W pedig egy Utility képesség lett, mostantól +40% AP-t ad mind Nununak, mind pedig a kijelölt társnak. Amire viszont oda kell figyelni, hogy az aktuális karakter AP-ját dobja meg ez az effekt 40%-al, tehát a buff arányulni fog az adott AP mennyiségéhez mind Nununak, mind pedig a társának. Nem Nunu 40% AP-ját fogja megkapni mindenki.

Az új Q effekt érdekesebbé teszi majd Nunut, viszont az új W hatás pedig a használható karakterek halmazába fogja repíteni a hőst. Ezzel a módosítással sokkal több kompozícióba bele fog illeni, így levedli majd magáról a “counterjungler, aki csak a lövész körül rohangál late game-ben” sztereotípiát. Gondoljunk csak bele mennyire erős lesz egy Syndra mellé Nunu, amikor a mides eléri a hatos szintet, a Yeti betrappol középre és megnyom egy W-t, Syndra végső képessége pedig 40%-al több AP-ból fog sebzést kapni! És ez csak egy lehetőség…

Nunu módosításait jelenleg a PBE-n teszteli a Riot, ha tetszik nekik az eredmény, valószínűleg már a 8.2-es frissítéssel élvezhetjük a karakter új formáját az élő szervereken.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva