League of Legends

5 hős, akikre érdemes lesz odafigyelni az új szezonban


Holnap itt az új szezon, ennek örömére összeszedtünk 5 hőst, akik jó kezdésre számíthatnak a 2018-as rangsorolt szezonban.

Az új szezon kezdete már itt van a nyakunkon, ugyanis holnaptól, azaz Január 16-tól kezdetét veszi a 2018-as League of Legends ranked szezon! Az idei előszezon rengeteg változást hozott, amik közül a legnagyobb egyértelműen az új rúna rendszer volt. Az új rúnák rengeteg új taktika és játékstílus létrehozását tették lehetővé, ami rendesen felrázta az eddigi erőviszonyokat. Az alábbi listában mutatunk egy-egy hőst mindegyik ösvényről, akik jó eséllyel uralni fogják a szezon elejét.

1. Támogató: Alistar

A tavalyi év nem volt túl eredményes a tank támogatók számára. Az Ardent Censer dominanciája teljesen ellehetetlenítette a létezésüket, idén viszont az új rúnák új lehetőséget jelenthetnek számukra. A legígéretesebb közülük Alistar, aki kiemelkedően jó győzelmi arányt ért el az előszezon alatt. A rengeteg CC képesség és az Aftershock elképesztő erőssé teszi, ráadásul rendkívül egyszerű, így az autofill támogatóknak is ajánlott.

2. ADC: Tristana

Tristana a tavalyi szezon legsikeresebb lövészévé nőtte ki magát az év végére. A trend valószínűleg folytatódni fog idén is, habár az előszezonban egyelőre még annyira nem tündökölt. Tristana legnagyobb előnye, hogy a játék végére megállíthatatlanná válik, ezt pedig a jelenlegi ADC metában előnyösebb mint valaha. A Relic Shield és az Overheal rúna segítségével könnyedén túlélheti az ösvényt, ami ezek után jön az pedig egy Tristana számára szinte gyerekjáték! Tristana-hoz hasonlóan a többi “hypercarry” ADC-re is érdemes lesz figyelni, ilyenek például: Twitch, Kog’maw és Vayne, vagy akár Jinx. Számukra is ugyanilyen kedvező lehet ez a meta.

3. Top: Gangplank

Gangplank újra visszatért a csúcsra! A Kleptomancy-nak köszönhetően óriásit ugrott a győzelmi százaléka. A jelenlegi állás szerint sem az ösvényen, sem a csapatharcokban nincs aki felülmúlná a kalózt, így valószínűleg elég erős szezon vár rá. Az egyetlen gond az lehet, hogy a Riot épp most tervezi nerfelni a Kleptomancy-t, ez pedig könnyen visszafoghatja Gangplank dominanciáját. Hogy a nerf mennyire fogja rosszul érinteni, vagy egyáltalán megkapjuk-e, még a jövő zenéje, ha nem lehetetlenítik el teljesen a rúnát, Gangplank meta marad.

4. MID: Taliyah

Taliyah az egyike azoknak a hősöknek, akit ha valaki eleget gyakorol, akkor bármilyen meccset eldönthet vele. A hős legnagyobb hátránya a nehézsége, ugyanis Taliyah mindenképp a legkomplikáltabb LoL hősök közé sorolható. A rengeteg CC képessége és óriási sebzése miatt a legerősebb hősök közé tartozik, s mindezek után még ott az ultija, amivel bármikor gankelheti a többi ösvényt, vagy megfordíthat egy csapatharcot. A passzívjának köszönhetően kiváló roam karakter a korai szakaszra is. Gyakorolj Taliyah-t, nem tudsz hibázni vele!

5. Jungle: Shyvana

Shyvana-t már rég nem láthattuk a legerősebbek közt említve, most azonban a Press the Attack rúnának köszönhetően új erőre kapott a hős. Shyv sebzése most elég erős, hogy kompenzálja a mobilitás hiányát, valamint a kevés CC-t amit a képességei hordoznak, amik mindig is a hős legnagyobb gyenge pontjai voltak. Az ulti helyes használatával és jó faromolással jelenleg nagyon kevés dolog van ami képes megállítani egy jó Shyvana-t.

Erre az öt hősre mindenképpen megéri figyelni a közeljövőben, ti mely karakterekre esküsztök?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva