Fifa

3 nap, 128 játékos, 944 meccs: ez vár molnargabóra Barcelonában


Részletek a januári FUT Champions Cup versenyről.

Jövő hétvégén, január 26. és 28. között rendezik Barcelonában a Road to the FIFA eWorld Cup 2018 versenysorozat első LAN állomását, a barcelonai FUT Champions Cup tornát, melynek magyar résztvevője is lesz, hiszen molnargabo a novemberi selejtezők során sikeresen kvalifikálta magát a versenyre.

Most már hivatalos: molnargabo utazhat Barcelonába!

Nemrégiben fény derült a verseny lebonyolításával kapcsolatos részletekre is. Íme a legfontosabb tudnivalók a háromnapos tornáról!

  • Összesen 128 játékos kvalifikálta magát – 64 PS4-en és 64 Xbox One-on.
  • A három nap során összesen 944 (!) meccset fognak lejátszani.
  • Minden párharc oda-visszavágós rendszerben kerül megrendezésre, vagyis két mérkőzés összesített eredménye dönt arról, hogy ki nyer. Döntetlen esetén hosszabbítás és tizenegyesek várnak a játékosokra.
  • Minimum 4 ellenfél és 8 meccs vár mindenkire, azokra is, akik az elsők között esnek majd ki.
Kép: EA Sports

Utóbbi, vagyis a legalább 8 meccs az oda-visszavágós szisztémának és a svájci rendszerű lebonyolításnak köszönhető. Utóbbi azt jelenti, hogy a verseny első szakaszában egy-egy 64 fős csoportba teszik az egyes platformok összes játékosát, ahol 7 fordulón keresztül fognak versengeni egymással. Az egyes játékosok mellé minden fordulóban olyan ellenfelet sorsolnak majd, aki hasonló eredménnyel áll, mint ők, 4 győzelem a továbbjutást, 4 vereség pedig a kiesést jelenti majd. A mezőny fele, vagyis a Top 32 folytathatja majd a második szakaszban, ahol már egyenes kiesés lesz.

A cél a Top 8, mindkét platformról ennyi játékos jut be ugyanis a júniusi Global Series fináléba. A barcelonai versenyt persze ettől még végigjátsszák, melynek utolsó szakaszában az egyes platformok legjobbjai a nagydöntőben csapnak majd össze a 22 ezer dolláros fődíjért.

A versenyről hazai közvetítés is lesz, így magyarul is szurkolhattok majd molnargabónak – hamarosan jövünk az ezzel kapcsolatos további tudnivalókkal is!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva