PUBG

Kínában nem viccelnek! 120 PUBG cheat fejlesztőt tartóztattak le


Nem is akármelyik cég volt ebben a PUBG Corp. partnere

Tencent Holdings Ltd. neve valószínűleg ismerősen csenghet számodra, egyrészt ők készítik a PUBG hivatalos mobil verzióját. Másrészt pedig ők birtokolják a Playerunknown’s Battlegrounds terjesztési és kiadási jogait Kínában. Jól jegyezzétek meg a nevüket, nemsokára meglátjátok miért.

A fenti diagramból tökéletesen kiderül, miért is olyan fontos mindenkinek ez a hatalmas ország. A legutóbbi 2 hét átlagát tekintve az aktív kínai játékosok teszik ki a teljes játékosbázis közel felét. Sajnos ennek azonban van egy nagyon-nagyon kellemetlen velejárója: a csalók.

Bizonyára nektek sem kell bemutatni miről van szó, elég csak ránézni a csoportokban és fórumokban felgyülemlett posztokra, videókra. Jómagam is sokkal több érdekesen játszó figurával találkoztam az elmúlt 50 órámban, mint előtte 800 óra alatt. Azt sem lehet sajnos tagadni, hogy a legtöbbnek kínai vagy legalábbis valamilyen távol-keleti nyelvcsaládhoz köthető neve volt.

Kínai fiatalok játszanak egy webkávézóban

Úgy látszik a Tencentnek is kezdett kellemetlenné válni a szituáció, és úgy döntöttek bekeményítenek a programok gyártói ellen. Felszólították a kínai rendőrséget, hogy indítsanak nyomozást és fogják el azokat az “alvilági” személyeket akik felelősek a csalások fejlesztéséért. Szerencsére sikeres volt az akció és a több mint harminc ügy során nem kevesebb mint 120 embert tartóztattak le!

Legutoljára ilyen agresszív lépéseket a csalók ellen a szintén Battle Royale címet fejlesztő Epic tett még tavaly októberben:

“Senki sem szereti a csalókat” – Az Epic leszámolt a Fortnite cheat készítőivel

Közben természetesen a játék beépített anti-cheatje is dolgozik, 2017 végéig nem kevesebb mint másfél millió csalót szűrt ki a program.

Hitegetni sem szabad magunkat azért, ez mindig is egy macska-egér játék lesz, de remélhetőleg az utóbbi két héthez hasonló nagyméretű csaláshullámokból egyre kevesebb lesz majd.

Ti mennyi csalóval találkoztatok az elmúlt hétben?

Forrás

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva