Hearthstone

Godlento —> Loselento, óriási meglepetések a HS-vb első napján!


Végső győzelemre is esélyesnek tartott játékosok búcsúztak már az első napon.

Csütörtök reggel elstartolt a Hearthstone World Championship, melynek már az első napja is rengeteg izgalmat hozott: két kiesőnk és két továbbjutónk már most van. Jöjjön az első nap összefoglalója!

A csoport

DocPwn 3:2 Hoej

Rögtön egy nagy meglepetéssel indult a világbajnokság, a kanadai DocPwn ugyanis sikeresen legyőzte az egyik fő esélyesnek tartott Hoejt. A mindent eldöntő Rogue vs. Priest meccsen a dán játékos a Raza-Anduin kombó egyik elemét sem húzta fel időben, Doc-nál ellenben Prince Keleseth és két Corridor Creeper is jött az elején, ami megpecsételte a sorsát.

Razakus Priest vs Aggro Druid
Jade Druid vs Murloc Paladin
Jade Druid vs Aggro Druid
Tempo Rogue vs Aggro Druid
Tempo Rogue vs Razakus Priest

Orange 1:3 tom60229

A második párharcban újabb európai játékos betlizett: a Razakus Mirror meccset tom60229 bírta jobban, aki egy Wild Pyromancer + Northshire Cleric + Circle of Healing kombóval öt lapot tudott húzni egy körben, ami nagyjából el is döntötte a mérkőzést.

Razakus Priest vs Tempo Rogue
Aggro Hunter vs Cube Warlock
Razakus Priest vs Cube Warlock
Razakus Priest vs Razakus Priest

Hoej 0:3 Orange

Sokan azt hitték, hogy a csoportelsőségért fog játszani a dán és a svéd játékos, végül azonban a túlélésért kellett összecsapniuk. A nap egyik legsimább mérkőzésén végül Orange győzött, Hoejnek nem igazán volt szerencséje a húzásokkal, így ő lett a világbajnokság első kiesője.

Murloc Paladin vs Razakus Priest
Murloc Paladin vs Tempo Rogue
Murloc Paladin vs Aggro Hunter

DocPwn 3:0 tom60229

A csoport első helyéről döntő összecsapás épp olyan sima volt, mint az elimination meccs: DocPwn-nak három meccs elég volt a győzelemhez, ő lett a torna első továbbjutója.

Jade Druid vs Tempo Rogue
Razakus Priest vs Tempo Rogue
Tempo Rogue vs Jade Druid

B csoport

JasonZhou 1:3 Muzzy

Az amerikai régió legjobbjának tartott Muzzy nem okozott csalódást rajongóinak: viszonylag simán intézte el a kínai JasonZhou-t.

Tempo Rogue vs Razakus Priest
Control Warlock vs Aggro Druid
Aggro Druid vs Tempo Rogue
Tempo Rogue vs Aggro Druid

Kolento 2:3 SamuelTsao

A legnagyobb esélyesnek tartott Kolento óriási meglepetésre nem bírt a tajvani SamuelTsao-val. Az utolsó, minden eldöntő meccsen az ukrán nem tudott elég armort felrakni Jade Druidjával, a Razakus Priest több mint 40 HP-ról is játszi könnyedséggel lőtte ki a Prophet Velen + Radiant elemental kombó segítségével.

Jade Druid vs Aggro Druid
Tempo Rogue vs Razakus Priest
Razakus Priest vs Tempo Rogue
Jade Druid vs Tempo Rogue
Jade Druid vs Razakus Priest

JasonZhou 3:2 Kolento

A B csoport kiesési meccsén robbant az igazi bomba: Kolento már az első nap búcsúzott a világbajnokságtól! Pedig már 2:0-ra vezetett JasonZhou ellen, de a Tempo Rogue-gal egyetlen meccset sem tudott megnyerni, így végül a kínai mentette meg magát a kieséstől, az ukrán bajnokjelölt pedig búcsúzott.

Tempo Rogue vs Razakus Priest
Aggro Druid vs Jade Druid
Aggro Druid vs Tempo Rogue
Razakus Priest vs Tempo Rogue
Tempo Rogue vs Tempo Rogue

Muzzy 2:3 SamuelTsao

A B csoport első helyéről döntő összecsapás elképesztően izgalmasra sikeredett. És ahogy az A csoportban, úgy itt is az a játékos lett az első továbbjutó, akit korábban a leggyengébbnek tartottak a négyesből: SamuelTsao öt meccsen végül legyőzte Muzzy-t.

Aggro Druid vs Zoo Warlock
Razakus Priest vs Aggro Druid
Tempo Rogue vs Tempo Rogue
Tempo Rogue vs Zoo Warlock
Rakazus Priest vs Zoo Warlock

Óriási meglepetéseket hozott tehát az első nap: Kolento és Hoej is kiesett, míg a biztos továbbjutók között két olyan név szerepel, akikben kevesen hittek korábban.

  • Kiestek: Kolento, Hoej
  • Már Top 8 résztvevők: DocPwn, SamuelTsao
  • A továbbjutásért játszanak majd: Orange vs. tom60229 (A csoport), Muzzy vs. JasonZhou (B csoport)

Pénteken a C és a D csoport küzdelmeivel folytatódik a verseny. Ugyanaz lesz a szisztéma, mint az első játéknapon, vagyis estére további két-két kiesővel, illetve továbbjutóval bővül majd a névsor.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva