Hearthstone

Eldőlt! Ázsiai játékos lett a Hearthstone negyedik világbajnoka


Véget ért a HS-vb, íme az utolsó nap összefoglalója.

A fináléjához ért a Hearthstone World Championship Amszterdamban, ahol már csak az elődöntők és a döntő jutott az utolsó napja. Lássuk, mi történt a Top 4-ben!

Elődöntők

Fr0zen 3:2 JasonZhou

Az egyetlen talpon maradt nem ázsiai játékos, Fr0zen szinte minden párharcát az ötödik meccsen tudta csak behúzni, és nem volt ez másképp JasonZhou ellen sem. A kínai lett az első játékos a Hearthstone történetében, aki kétszer is Top 4-be jutott világbajnokságon, ám ahogy egy éve, úgy most is az elődöntő jelentette számára a végállomást.

Cube Warlock vs Tempo Rogue
Razakus Priest vs Razakus Priest
Jade Druid vs Aggro Druid
Cube Warlock vs Razakus Priest
Cube Warlock vs Aggro Druid

Surrender 1:3 tom60229

Surrender volt az egyetlen játékos a Top 4-ben, aki nem veszített párharcot a tornán, az egész héten ellenállhatatlanul játszó tom60229 azonban már kifogott rajta, így az ázsiai párharcból végül a második világbajnokságán játszó tajvani jutott a döntőbe.

Tempo Rogue vs Jade Druid
Aggro Druid vs Cube Warlock
Tempo Rogue vs Cube Warlock
Razakus Priest vs Tempo Rogue

Döntő

A hétvége során rengeteg szó esett Fr0zen Mage paklijáról, hiszen a többség nagyon hasonló lineupot hozott, Fr0zen azonban egyike volt a kivételeknek – eddig nem is okozott csalódást számára a deck. Ahogy arra számítani lehetett, hosszú és kiélezett csata ment a Jade Druid ellen, ahol úgy tűnt, az amerikai nem tudja kihúzni, mivel későn húzta be a Skulking Geistot a Jade-hadsereg ellen. Az utolsó lehetséges pillanatban azonban felhúzta az Arcane Artificert, amivel elvágta tom60229-t az utolsó lethal-lehetőségtől.

Control Mage vs Jade Druid

Ritka az, amikor a Razakus Priest végig nyeregben érezheti magát a Tempo Rogue ellen, ám a második meccsen ez történt: tom60229-nak nem volt igazán erős első pár köre, ráadásul Fr0zennél egy Northshire Cleric is szűkítette az ellenfél lehetőségeit. Az amerikai óriási tempóban húzta a lapokat, így mindenre volt megoldása.

Razakus Priest vs Tempo Rogue

A Jade Druid vs Razakus Priest párharc jellemzően arról szól, hogy a Druid ki tudja-e meríteni annyira a Priest erőforrásait és fel tud-e pakolni magára annyi armort, hogy ne haljon bele az Anduin utáni fázisba. Két szóban össze lehet foglalni: nem sikerült.

Jade Druid vs Razakus Priest

Tom60229 egy Innervate-et szedett ki az elsőkörös Swashburglarből, ráadásul a Coin is nála volt, így a második körben – egy Backstabet és egy Southsea Captaint is kitéve – egy 10/10-es Edwint tudott lerakni. Az ötödik körre vége is lett a meccsnek.

Jade Druid vs Tempo Rogue

Alig néhány perce Fr0zen már 2:0-ra vezetett, tom60229 azonban két pazar húzással egyenlített. Jöhetett a mindenről döntő ötödik meccs, amiből az amerikai négyet is lehozott már, a tajvani számára azonban ez volt az első ilyen a tornán. Egy Jade Druid mirror kellett, hogy döntsön…

A korai körök szokás szerint a rampről szóltak, Malfuriont Fr0zen húzta fel előbb, a Jade-generálásban viszont tom60229 járt jóval előrébb. Mégis azt mondhatjuk, hogy egy nagyon okos mulligan döntött a győzelemről: tom60229 megtartotta az Ultimate Infestationt kezdőkézre, míg Fr0zen visszakeverte, később azonban nem húzta fel időben, így az amerikai nem volt képes feltartóztatni a gólemeket.

Jade Druid vs Jade Druid

Tom60229 lett a Hearthstone negyedik világbajnoka, egy rendkívül izgalmas döntőben fordítva Fr0zen ellen.

A tajvani játékos lett az első ázsiai HS-bajnok egy amerikai és két európai győztes után. Az idei világbajnokság után már végképp nem lesz ildomos alábecsülni az ázsiai régiót…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva