Counter Strike

Major összefoglaló – Búcsúzik a Virtus.Pro és a North, továbbment a G2 és a FaZe!


Gyakorlatilag a comebackek és az embertelen teljesítmény napja.

A svájci rendszer szerint aki hármat veszít kiesik, aki hármat nyer továbbjut. Előbb-utóbb valamelyik megtörténik, a további kiesőkre illetve továbbjutókra ma megkapjuk a választ. Erős meccsek voltak tegnap, illetve két csapattól már el kellett búcsúznunk, név szerint a Virtus.Pro és a North csapatától.

mousesports vs. Vega Squadron 16:3 Mirage

A mouz ellen bátor dolog ezen a mapon játszani, az SK-t is majdnem megverték itt. Az eredményen meg is látszik mennyire nem tudott mit kezdeni a vega, a mouz konkrétan dm-elt a pályán. Akkor tolták ki bármit az awp-vel akár, amikor akartak, emellé nagyon jól olvasták a játékot. A Vegánál eltűnhetett a kezdeti lendület, ha lassú körökkel próbálkoznak egyáltalán nem jön össze nekik, viszont ha rusholnak azonnal ledarálják őket, vagy a lerakót nem tudják megtartani. A Major így is a legjobban áll az oroszoknak, továbbjutottak ide a Kavlis szakaszból, de innen már nem hiszem, hogy továbbmennének, ez már egy másik szint.

Liquid vs. Na’Vi 9:16 Overpass

A Na’Vi egy gyors Liquid 5:0 után kihívott 1 “taktikai timeoutot”, valami gond volt Zeusnál, majd sorra nyerték a köröket. Zeussal tényleg valami gond lehetett, ugyanis nem nagyon ment neki a játék, sokszor hasonlították a Liquid coach-ához, Zewshoz, ami kicsit megalázó, mivel Zeus egy pro player, az brazil pedig egy coach. Az első félidőben EliGE volt a szerver legjobb játékosa, míg a másodikban teljesen eltűnt, mindössze 2 fraget lőtt. A Na’Vi-t a fiatal s1mple-electronic-flamie trió carryzte fragek tekintetében.

QBF vs. G2 4:16 Cache

A másik orosz csapatnál is elfogyott a lendület, ide már a raw aim nem elég. A G2 ellen pedig nincs ellenszer, meccset nem vesztettek ezen a Majoron, 6:0-val állnak nyert-bukott meccsek tekintetében. A mapot a G2 választotta, könnyen nyertek rajta, a Kvalifikációs szakaszban is itt verték el a Liquidet. Le a kalappal viszont a QBF előtt, mert így is megvan az esély a továbbmenetelre, ugyanis még csak 2:1-el állnak, a mai napon dől el a sorsuk.  boddy és kennyS vitték a hátán csapatukat. kennyS régi önmagát csillogtatta, ilyen 1v4 clutchot sem mostanság láttunk tőlük.

fnatic vs. Astralis 16:8 Mirage

A fnatic feltámadt hamvaiból, az dánok pedig nem régi önmaguk. Két éve ez Major döntőnek is elment, dán-svéd rangadó igazi csemege. Ehhez képest egész könnyen elbánt a a fnatic ellenfelével. KRIMZ nagyon jól játszott, folyamatosan őt mutatta a kamera, majdnem 30 fraget lőtt, dev1ce-szal pedig még mindig valami probléma lehet, nem gyógyult meg vagy nem talált még vissza a játékhoz, ugyanis nagyon szenvedett a mapon. Mindkét csapatra megmérettetések várnak még a mai napon.

BIG vs. North 16:12 Cobblestone

Az egyetlen Cobblestone a napon, nem a drop miatt játszottak most a csapatok. Ez volt az egyik meccs ami a kiesés elkerülése érdekében. Amilyen vérszegény játékot mutatott a német különítmény az első két meccsükön, mindenki temette őket. A dánok ezzel szemben majdnem megverték az Astralist, a Vega ellen is 10 kört hoztak. Hatalmas meccs volt, oda-vissza mentek a 200 IQ clutchok, retakek, illetve Keev beteg wallbangje sem maradhat ki a sorból. A németeket tabseN és nex húzta, a másik oldalon valde és aizy próbálkoztak, de a németek rákapcsoltak a támadó oldalon, 3 kört engedtek a félidőt nyerő dánoknak.

SK vs. FaZe 12:16 Cache

Igazi rangadó, döntőnek beillő meccs. Az SK a világ első, a FaZe a világ második legjobbjaként számontartott csapata, ehhez képest nem lett nagyon szoros a meccs, vagy akár overtime amit az ember várt volna. A harc két név körül ment: GuardiaN és TACO. Nagyon kiugrott mindkettejük teljesítménye a többiekétől, hatalmas játék volt. Ráadásul a FaZe nagyot comebackelt, a félidőt 10:5-re nyerték a brazilok, majd a FaZe betámadott 11 kört és megvolt a meccs. Mondjuk ha Lacika ilyeneket lő, nem is nehéz annyira:

Virtus.Pro vs. Cloud9 7:16 Mirage

Major előtt egy ilyen párosítást senki nem tippelt volna meg, hogy a kiesésért megy. A lengyelek mindig a Majorra feküdtek rá leginkább, de most nyert meccs nélkül távoznak. byalit elkapta a PUBG világa, de a többieknek sem ment annyira. Az első félidő után úgy tűnt, még vissza lehet jönni 10:5-ről, de a védekezés abszolút nem ment NEO csapatának, így gyorsan távoztak az eventről. Kérdés, hogy Minorról le tudnak-e majd jutni, ugyanis ez a teljesítmény oda sem elég. Nagyon át kell mostmár gondolni, hogy család vagy profi cs, mivel 25k euróért kicsit gyenge ez a bohóckodás.

Space Soldiers vs. Gambit 13:16 Train

Hiába a Gambit a címvédő, a Space Soldiers talán többet mutatott a Majoron, így ha tippelnem kellett volna, őket választottam volna. Elég érdekesen alakult számukra az első félidő, ugyanis 2 kört tudtak csak betámadni. Tudni kell, hogy Train CT oldalú pálya, a Space Soldiers pedig eddig csak támadni tudott, de azt nagyon. Most fordult a kocka, szépen visszajöttek, de a Kazahok behúzták a meccset. A Gambit érthetően a három legjobb mapját szedte ki a törököknek, féltek tőlük. paz és XANTARES próbálták vinni a csapatot, de teljesítményük nem volt elég. Mindketten ma még játszanak a továbbjutásért, jó meccsekre számíthatunk.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva