Counter Strike

Hogyan játsszunk a Guardian móddal.


Ha hiányzik a Guardian mód, akkor ez a cikk a segítségedre lehet.

A CS:GO egy olyan játék, ami mindig mutat valami újat, mindig van miről írni, és mindig van legalább egy “Rush B” kör az MM-eken.

A mai “Tudtad-e?” témája egy “rejtett” játékmód, amit csak az Operationök alatt találhattok meg, ami a “Védelmező / Guardian” mód.

Ez az a játékmód, amikor kapsz egy adott fegyvert azzal a céllal, hogy ölj bizonyos számú botot vele, és a botok ScreaM-stílusban kilőnek úgy, hogy közben lapozzák az újságot.

A Guardian játékmód eredetileg csak Operation Bloodhoundra volt betervezve, de mivel a történet nem fejeződött be, a fejlesztők vélhetőleg elfelejtették kivenni a config fájlokat, szóval ma megcsináljuk a saját kis “Védelmező” játékunkat.
Ehhez az útmutatóhoz szükséges lesz a fejlesztői konzol, amit úgy találtok meg, hogy a Steamen belül a CS:GO-ra nyomtok egy jobb klikket, ott Tulajdonságok (vagy Properties), aztán lent Indítási parancsok beállítása (vagy Set Launch options).
Ebbe a kis felületbe írjuk a szép sorokat, amik a játékbeli FPS-t potenciálisan növelhetik, viszont most csak a konzolra lesz szükség, szóval beírjuk, hogy “-console” (az idézőjelek nélkül), aztán “OK”.

Több módja van a hosztolásnak, de Mi most annál maradunk, ami a legegyszerűbb a játékosoknak.

Amikor a játékba belépsz, már lennie kell konzolodnak, ahova parancsokat fogunk írni. (Ha avatarral kapcsolatos errorokat látsz, vagy bármi olyat, ami nincs kihatással a kliensedre, akkor nyugodtan ignoráld, amit ott olvasol.)
Az első dolog, amit fontos letisztázni, hogy a FŐMENÜBEN írd a konzol parancsokat, ha EGYEDÜL szeretnél játszani, ha viszont a barátaiddal, akkor először indíts egy várót, ami legyen privát, és állítsd könnyed módra.

A konzol parancsok :
game_type 4 <- Ez teszi be a Guardian módot.
game_mode 0 <- Ezzel lesznek nullozva a játék alapvető beállításai.
mp_guardian_special_kills_needed 100 <- Ezzel állítod be, hogy hány ölés szükséges az adott fegyverrel.
mp_guardian_special_weapon_needed any <- Ezzel írod be, hogy melyik fegyver legyen szükséges (pl : ak47, m4a1, awp, hkp2000 vagy usp_silencer stb.)

Most HA EGYEDÜL AKARSZ MENNI, ÉS A FŐMENÜBEN ÍRTAD BE A PARANCSOKAT, akkor jön a map választása:
map de_dust2 (vagy bármi más pálya, a legtöbb mapon ami a hivatalos játékban van, azon lehet ezt játszani).

Amennyiben váróból indult és játékon belül írtad be a parancsokat, akkor jön egy mp_restartgame 1, utána a map, amire váltani szeretnél.

Azok számára, akik úgy gondolják, hogy ez nagyon easy, azok írják be, hogy “mp_t_default item_heavyassaultsuit” – Ezzel a T összes botja Phoenix armorban lesz, amivel a botok képesek túlélni 2 headshotot AWP-vel. ( EZ A PARANCS NAGYON BUGOS, ÉS CSAK LIMITÁLT ESETEKBEN MŰKÖDIK. )

Azok számára, akik nem akarnak szenvedni a soronkénti bepötyögéssel, összeírom előre az összes parancsot, egy sorba, és csak egyszerűen kimásolod, és beilleszted a konzolba.

HA SZÓLÓZNI AKARSZ (főmenü).

game_type 4; game_mode 0; mp_guardian_special_kills_needed 15; mp_guardian_special_weapon_needed awp; bot_quota 8; mp_limitteams 0; mp_autoteambalance 0; bot_difficulty 1; mp_roundtime_defuse 60; map de_dust2

 

HA BARÁTOKKAL AKARSZ (itt már legyél bent egy váróból indított privát könnyed mapon):

game_type 4; game_mode 0; mp_guardian_special_kills_needed 15; mp_guardian_special_weapon_needed awp; bot_quota 8; mp_limitteams 0; mp_autoteambalance 0; bot_difficulty 1; mp_roundtime_defuse 60; mp_restartgame 1

Ha jól csináltad, akkor Dust2-n fogod találni magad, random siteon, és AWP-vel kell ölni 15-öt.

FAQ/GYIK :

A botok nehézségi szintjét a parancsokban lehet szerkeszteni.
0 – easy
1 – normal
2 – hard
3 – expert

Offlineban a botok még experten is könnyűnek tűnnek, viszont online (barátokkal) a botok ahhoz képest erősödnek, hogy mennyi és milyen kontaktus van, például ha a bot egyszer megöl, onnantól erősödik, de ha dominálod (folyton őt lövöd le először, vagy lekéseled, vagy gránáttal ölöd meg) akkor gyengül.

 

Valami ilyesmit kell látnod ha jól csináltad.

 

A választható fegyverek, amiket át lehet írni a parancsban:

ak47, m4a1, m4a1_silencer, awp, ssg08, famas, aug, g3sg1, scar20. ppbizon, ump45, mac10, mp9, mp7, p90
nova, xm1012, mag7, pump, negev, m249
hkp2000, usp_silencer, dualberetta, p250, fiveseven, deagle, cz75, tec9, glock.

Nagyon jó szórakozást kívánok!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva