Hearthstone

-176: ez a Standard rotáció lesz az eddigi legfájdalmasabb

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: standard,

Erre számíthatnak tavasszal a Hearthstone játékosok.

Nagyjából két és fél hónap van már csak hátra A Mamut Évéből: az első 2018-as Hearthstone kiegészítő megjelenésekor, várhatóan áprilisban jön a következő Standard rotáció.

A Standard mód lényege ugyebár az, hogy a rotációt követően mindig csak az adott évben, illetve az előző évben megjelent lapok maradnak bent.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 2018 tavaszán búcsút intünk a 2016-os kártyáknak a Standard módban, vagyis a Whispers of the Old Gods, a One Night in Karazhan és a Mean Streets of Gadgetzan lapkészletének – ez összesen 311 lapot jelent.

Ez lesz az eddigi legfájdalmasabb

Ha a lapkészlet zsugorodásának méretét nézzük, akkor az eddigi két Standard rotáció nem volt annyira drasztikus: 2016 tavaszán mindössze 19 lappal csökkent a Standard kínálat, míg 2017 tavaszán ez a szám 75 volt. De az arányok talán beszédesebbek: a régi kiegészítők kirotálásával, illetve az aktuális kiegészítő megjelenésével 3%-kal, illetve 9%-kal csökkent a lapkészlet.

Idén ez sokkal drasztikusabb lesz: a 311 lap kirotálása és a várhatóan 135 lapos kiegészítő megjelenése azt jelenti, hogy 176 lappal fog csökkenni a lapkészlet. Ez az aktuális állapothoz viszonyítva 16%-os zsugorodást jelent.

Ebben ráadásul nincsenek benne az esetleges Hall of Fame lapok – márpedig biztosra vehető, hogy a Classic szettből is át fog vezetni néhány kártyát a Blizzard a Wild módba. Az Ice Block “nyugdíjazása” lényegében nyílt titok, de joggal aggódhat többek között a Leeroy Jenkins, az Alexstrasza, a Bloodmage Thalnos és a Gadgetzan Auctioneer is. Vagyis az a 176 lap könnyen lehet akár 180 is.

Kép: Hearthpwn

Minden eddiginél nagyobb lesz tehát a lapkészlet zsugorodása a Standard rotáció során. Emiatt ismét nagyobb szerepe lesz egy ideig a Basic és Classic lapoknak, hiszen a kisebb mozgástér miatt több régi – vagy esetleg eddig keveset használt 2017-es – kártyához kell majd visszanyúlniuk a játékosoknak. Izgalmas időszak lesz, az már most látszik – a következő hetekben sokat fogunk még foglalkozni a rotációval és annak várható hatásaival.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva