Hearthstone

Többen vagy kevesebben követték a HS-vb-t, mint egy éve?


Nézettségi adatok az év legnagyobb versenyéről.

Az Esports Charts nemrégiben közzétette a hétvégén rendezett Hearthstone World Championship nézettségi statisztikáit, így pont képet kaphatunk arról, hogy mennyien követték az idei világbajnokságot.

A legfontosabb adatokat itt láthatjátok:

Kép: Esports Charts

A kínai stream adatok szokás szerint alaposan felnyomják a nézettséget, ám ha ezt kivesszük az egyenletből, akkor azt kapjuk, hogy 296 ezer volt a csúcs nézőszám – mindez a döntő alatt.

Igen ám, de milyenek a számok a legutóbbi világbajnoksághoz képest? Az összesített csúcs közel a háromszorosára nőtt (690 ezer vs. 1.8 millió), ez azonban a kínai számoknak köszönhető: ezek nélkül némi visszaesés tapasztalható a 2016-os vb-hez viszonyítva (322 ezer vs. 296 ezer). Nem érdemes persze egy félmondattal elintézni a kínai adatokat, hiszen a számok azt mutatják, hogy JasonZhou miatt rengeteg extra néző csatlakozott be az elődöntőbe. Arányaiban az orosz nézők számában van a legnagyobb visszaesés (73 ezer vs. 40 ezer) – akkor ugyebár egy orosz nyerte a vb-t Pavel személyében, míg most a legjobb orosz, ShtanUdachi már a Top 8-ban elvérzett. De az angol nyelvű streamet is kevesebben nézték (183 ezer vs 152 ezer), amiben közrejátszhatott az európai nézőkhöz igazított program – az amerikai közönség számára a lényegi történések a hajnali és a reggeli órákra maradtak.

Összességében így is azt mondhatjuk, hogy nagy volt az érdeklődés a világbajnokság iránt: a kínai nézőszám óriási növekedése, illetve az angol nyelvű és az orosz visszaesés könnyen magyarázhatóak az időzónákkal és a mezőny összetételével, hiszen ilyen tekintetben eléggé más volt ez a mostani torna, mint az előző.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva