Counter Strike

“Egy sima embercsere semmit sem oldana meg, a Virtus.pro-nál komolyabb gondok vannak”


2013 decemberében maradtak ki legutóbb a Top 8 mezőnyéből a Virtus.pro játékosai, és most újra megtörtént. Sem a játékosok, sem a rajongók nem értik.

Sokak szerint a VP-sek jelzéseiből azt szűrhetjük le, tényleg szögre akasztják az egeret.

Tényleg nyugdíjba vonulhatnak a VP-sek: Pasha már búcsúzkodik, de TaZ megmondta a tutit – gamer.hu

A csúfos Major kudarc után jöhet a generációváltás a lengyel csapatnál. Egy éve még döntőztek, most 0:3-as csopipaki lett a végeredmény. A Virtus,pro veteránjaival kapcsolatban már megszoktuk, hogy mindenki a visszavonulásukról beszél. Tény és való, hogy a családos, 30-as éveiben járó TaZ és pasha már fél lábbal kifelé lóg a 20 éves fiatalos sportjából, de 2017-ben ha nagyon kellett, még bőven odatették magukat.

Mindenki csak találgat, mi lehet a háttérben, és mit hoz a lengyelek számára a jövő. Hiszen egy hatalmas sorozat szakadt meg, és lehet, hogy egy korszak is lezárult.

FalleN, az SK kétszeres Major győztes irányítója is elmondta véleményét a dologról:

“Más sportokban, például a fociban egyszerű kicserélni egy játékost. Egyetlen elem változása nem jár akkora kockázattal, mint az esportban, a csapat dolgozik tovább. De a CS:GO-ban ha például két játékos összeszólalkozik vagy nem jönnek ki jól, nagyon nehéz a megfelelő utánpótlást megtalálni. Lehet többet árt a csere, mint amennyit használ.

Rengeteg mindenen kell változtatni ahhoz, hogy tényleg a csapat része legyen az új ötödik. Szóval amikor lineup változtatásról esik szó, számos dolgot kell figyelembe venni.”

FalleN tökéletesen tudja, miről beszél, hiszen számos forgatás és átállás van már mögötte játékosként. FNX kiválásakor egy teljesen új SK-t kellett építeni felps köré, mégse vált be a dolog. Cseréltek, teljesen meg akartak újulni, de nem jött be, úgyhogy felps amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan ment is. Most boltz érkezésével megint új stílusra álltak át, ami viszont a világranglista élére repítette őket.

“Szerintem egyszerűen már nem élvezik a játékot és a közös küzdelmeket. Pedig a CS:GO meccsek többsége leginkább fejben dől el. Ha nem álltok ki egymásért és nem tökéletes az összhang a pályán kívül, az a játékon belül is meglátszik majd.”

Ha már FNX-et említettük, a kiválásról szóló pletykákat mindenki ismeri. Állítólag összeszűrte a levet fer barátnőjével, a két srác között így kenyértörésre került a sor. Egy valaki maradhatott csak, a társak fer mellett döntöttek és FNX-et rakták ki.

FalleN tehát nem csak a levegőbe beszél, mikor pályán kívüli összhangról beszél, ők tényleg kiállnak a társakért. És ha kell, megbontanak egy kétszeres Major győztes lineupot is, bármennyire fájdalmas is.

“Senki nem akar olyan emberrel együtt játszani a pályán, akivel képtelen együttműködni a való életben. Nem lesz meg a kémia, a kommunikáció és a győzni akarás. És szerintem éppen emiatt szenved most a Virtus.pro.”

FalleN szerint tehát kétélű problémáról beszélünk:

  • egyrészt kicserélni valakit nem olyan egyszerű, rámehet az egész csapat, ha meggondolatlanul csinálják
  • másrészt viszont ami nem megy a pályán kívül, azt lehetetlen erőltetni a pályán

A Virtus.pro tehát úgy tűnik csapdába került. Egy cserével lehet semmi nem oldódna meg, a belső konfliktusok mélyebben gyökereznek egy-egy ember szembenállásánál. De a játékosok közti ellentétek mégis kiütköznek a játékukon, így szükség lenne a váltásra. A kérdés csak az, kinek kell mennie és ki maradhat, illetve hogy az új ember képes lesz-e beilleszkedni?

Forrás: dbltap

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva