Overwatch

Profit bocsánatot kért, de a büntetést nem úszta meg


Meccset így sem kell kihagynia az Overwatch League-ben bemutató játékosnak.

Viszonylag nagy port kavart a London Spitfire színeiben játszó Profit tegnapi megmozdulása az Overwatch League-ben, a koreai játékos ugyanis élő adásban mutatott be a kamerának – nem csoda, hogy az Overwatch-közösségen belül ez lett az egyik legtöbbet tárgyalt téma azóta.

Nem tudta, hogy élőben van, bemutatott a Spitfire játékosa

Várható volt, hogy az ominózus középső ujjnak meglesznek a következményei, Profit azonban olyan tekintetben szerencsésnek mondhatja magát, hogy meccset végül nem kell kihagynia: 1000 dollárra büntették a játékost az Overwatch League szabályzatának megfelelően, ami a kamera előtti obszcén megnyilvánulásokról szól. A Spitfire első embere, Jack Etienne a Twitteren elmondta: elfogadják a döntést, nem fellebbeznek.

Profit azóta nyílt levélben kért bocsánatot mindenkitől és igyekezett tisztázni a helyzetet. (Forrás)

“Sziasztok, Profit vagyok. Először is szeretnék bocsánatot kérni a tegnap történtek miatt. Bocsánatot kérek a nézőktől és a ligától, és bár nem volt semmi rosszindulatú abban, amit tettem, ettől függetlenül olyasvalamiról van szó, aminek nem kellett volna megtörténnie.”

“Szeretném tisztázni, hogy mi is történt pontosan. Amikor becseréltek a második pályára, elvégeztük az ilyenkor szokásos hangpróbát. A meccs előtt a játékosok és az edzők kommunikálhatnak egymással, és látszódnak az arcokat mutató kameraképek is. Viccből ezzel a mozdulattal reagáltam a játékostársaknak és az edzőknek, de nem tudtam, hogy az Overwatch League közvetítésben éppen engem mutatnak.”

“A jövőben azon leszek, hogy soha többet ne történhessen meg hasonló. Elnézést kérek azoktól a rajongóktól, akiknek csalódást okoztam ezzel.”

Valóban az történt tehát, amiről eddig is szóltak a hírek: egy komolytalannak szánt “belső poén” Profit tudta nélkül élő adásba került, így kicsit többen látták a középső ujjat, mint ahány embernek szánta azt a Spitfire játékosa.

Lényeg a lényeg, ebből is tanult mindenki – egy olyan nagyszabású és profi környezetben, mint az Overwatch League bizony a játékosoknak is el kell sajátítaniuk azokat a magatartásformákat, amik az esport felemelkedésével párhuzamosan elengedhetetlennek mondhatóak.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva