Fifa

Egy 16 éves brit srác nyerte a barcelonai FIFA-versenyt


DhTekKz lett a FUT Champions Cup Barcelona bajnoka.

Barcelona és a foci a megszokotthoz képest kicsit másmilyen kontextusban került reflektorfénybe az elmúlt hétvégén nekünk, magyarok számára, hiszen a spanyol városban rendezték a FUT Champions Cup versenyt, ahol molnargabo személyében egy hazai fifás is ott volt a világ legjobb játékosai között.

A háromnapos verseny első szakaszát svájci rendszerben bonyolították le, ahol a hét fordulóból legalább négyet kellett nyerni a továbbjutáshoz. Gábornak végül nem jött össze a bravúr, de így sem okozott csalódást!

Kevésen múlott molnargabo bravúrja Barcelonában

A torna fináléjában a két platform bajnoka, a brit DhTekKz és az argentin Nicolas99FC csaptak össze. Az eredeti program szerint a döntőben egy meccset PS4-en, egyet pedig Xbox One-on játszottak volna le, de mivel a PlayStation Networkkel problémák adódtak, ezért végül mindkét összecsapás Xboxon ment, ami egyértelműen DhTekKz-nek kedvezett.

A brit játékos élt is a lehetőséggel: egészen simán, 9:3-as összesítéssel húzta be a finálét, így DhTekKz nyerte a 22 ezer dolláros fődíjat.

A tornagyőzelem persze csak a ráadás volt, hiszen a fő cél mindenki számára a Top 8 volt a versenyen a saját platformján: Barcelonából a 16 legjobb játékos jutott ki a júniusi Global Series döntőre. Molnargabo számára ez egyelőre még nem jött össze, de lesz még lehetősége javítani a közeljövőben!

A FUT Champions Cup Barcelona döntőjét itt nézhetitek vissza.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva