Hearthstone

Basic + Common paklik kezdőknek – Druid


Cikksorozatunkban az ingyenes és legolcsóbb lapokból ajánlunk deckeket azoknak, akiknek még szűkös a lapkészletük.

Minden kezdet nehéz – a gyakran használt mondás tökéletesen igaz a Hearthstone-ra is. A szűkös lapkészletből gazdálkodó újoncoknak nem könnyű felvenni a kesztyűt azokkal szemben, akik már régebb óta játszanak, egy kis segítséggel azonban hamarabb jöhetnek az első sikerélmények. Mi most az első lépésekben igyekszünk támaszt nyújtani: cikksorozatunkban minden class-ból ajánlunk egy paklit, ami kizárólag Basic és Common ritkaságú kártyákból áll, vagyis kezdő lapkészlettel sem elérhetetlen.

Az első részben bemerészkedünk az erdő mélyére és szövetséget kötünk az ott lakó bestiákkal: nézzük, milyen lehetőségeket tartogat a Druid!

Basic + Common Druid
Kód: AAECAZICAA9ARP4B9wO0BeYF2QfBqwK2swKQtgLNuwLrwgLKwwKR0AKL5QIA

A fenti pakli az Aggro Druid alapjaira építkezik, eltolva kissé a Beast Druid irányába, amit leginkább a rendelkezésre álló lapok indokolnak. Egy lényes, horda jellegű deckről van tehát szó, melynek jóval erősebb a középjátéka, mint a sima aggro változatnak.

  • Mulligan: az 1 manás lényekre érdemes koncentrálni, illetve ha ezekből van már 1-2, akkor a Mark of the Lotus is megtartható. Az Innervate-et csak akkor tartsuk meg, ha van legalább 1-2 jó induló lapunk. A Dire Mole/Enchanted Raven + Mark of Y’Shaarj is egy nagyon jó első-második kör.
  • Az első körök a gyors terülésről és a kint lévő lényeket tápoló lapjaink (Mark of the Lotus, Power of the Wild) optimális elsütéséről szólnak. A Coin és az Innervate legjobb felhasználási módja, ha minél korábban (lehetőleg a második körben) fel tudunk erősíteni egy 3-4 lényből álló boardot, a Fire Fly ezt nagyban segíti.
  • Ha van nálunk Dire Wolf Alpha és Coin vagy Innervate, akkor érdemes kitenni két lényt az első körben, ha tudunk.
  • A Savage Roar alapvetően kivégző lap, de ne féljünk elsütni akár már a 3-4. körben, ha ezáltal be tudunk vinni vele szabadon 8-10 extra sebzést (ez ár/damage arányban már kiemelkedően jó), vagy így tudjuk jól kezelni az ellenfél lényeit (ne feledjétek, a hős is kap 2 sebzést ilyenkor).
  • A középjátékban leginkább a Druid of the Claw/Stranglethorn Tiger + Menagerie Warden kombóra érdemes építeni, egy ilyen 5-6. körrel nagyon stabil boardot építhetünk.
  • Ha az ellenfél nem tesz ki igazán komoly fenyegetést és kint van valamelyik Taunt lényünk, akkor üssünk nyugodtan arcra, a védekezést meg bízzuk rájuk.

Lapok, amikkel bővíthető a deck

  • Rare: Druid of the Swarm, Golakka Crawler, Vicious Fledgling, Shellshifter
  • Epic: Living Mana, Bittertide Hydra, Corridor Creeper

Jó játékot a paklihoz! Hamarosan jövünk a cikksorozat következő részével.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva