Hearthstone

Egy újabb Hearthstone botrány, amit a Tournament Mode kivédett volna


Zalae ellenfele rossz paklilistát adott le, mégis megúszta komolyabb büntetés nélkül.

Rengeteg kisebb-nagyobb botrányról számoltunk már be a Hearthstone versenyek kapcsán, melyek nagy része mind ugyanazt a konklúziót hozta magával: ha lenne Tournament Mode a játékban, akkor ezek nem történtek volna meg. Most itt van a legújabb!

A szenvedő fél ezúttal a jól ismert streamer és versenyző, Zalae, aki – sok száz játékossal egyetemben – a Sydney Qualifier online selejtezőn vett részt ezen a hétvégén. A paklilistákat előre le kellett adni, így volt lehetőség az ellenőrzésre – így bukott le a hetedik körös ellenfél, a japán glory, akinek volt egy Skulking Geist a paklijában, ami azonban hiányzott a listáról.

A probléma az, hogy Zalae nem a meccs közben figyelte a listát, hanem utólag vette észre a bakit, amikor visszanézte a mérkőzést. Akkor azonban már további két kör lement a versenyből, így a szervezők nem tudtak mit tenni az esetben. Pláne úgy, hogy az offline kvalifikációt érő Top 4 mezőnye ekkorra már megvolt – köztük glory-val.

A japán versenyző tehát lényegében csalt – még ha elmondása szerint nem is szándékosan -, rájöttek, mégis megúszta büntetés nélkül.

Egyértelműen egy olyan botrányról van szó, amit egy dedikált Tournament Mode kivédett volna. A játékosok már évek óta hiába várják a Hearthstone-ba beépített, a versenyek belső lebonyolítását lehetővé tévő játékmódot, pedig egy csomó olyan gond van, ami ennek a hiányából fakad – például a prelim selejtezők állandó disconnect problémái, meg persze az, hogy maguk a versenyek is online vennek, a friendly battle rendszeren keresztül. A Tournament Mode-ban a decklistákat is fixálni lehetne, ha a határidő lejártakor automatikusan lezárná és jelentené a használt paklikat a rendszer, így kizárva bármiféle szándékos vagy véletlen csalási lehetőséget.

Zalae ellenfele tehát hiába hibázott, mégis bejutott a Top 4-be – újabb intő jel ez a Blizzard számára, hogy ha komolyan gondolják a Hearthstone esportot, akkor ez így nem mehet tovább.

(A selejtezőn egyébként több magyar játékos is indult, ők a középmezőnyben zártak.)

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva