Overwatch

Több ponton is borul eddig a papírforma az Overwatch League-ben


Lássuk, hogy alakultak az erőviszonyok az előzetes várakozásokhoz képest.

Túl vagyunk az első három héten, már ami az Overwatch League-et jelenti: mindegyik csapat lejátszotta már az első hat mérkőzését, így mostanra viszonylag jól képbe kerültünk, már ami az erőviszonyokat illeti. Így néz ki jelenleg a tabella:

Kép: Liquipedia

Felmerül a kérdés: mennyire jött be eddig a papírforma? A kérdés megválaszolásához segítségül hívtuk egy korábbi szavazás eredményeit, ahol az Overwatch-közösség az alábbi rangsort állította fel a csapatok között.

A két lista összevetéséből az alábbi sült ki:

(A sorrendet az Overwatch League jelenlegi állása adja. Zárójelben látható az előzetesen várt helyezés, majd a változás ehhez viszonyítva.)

  1. Seoul Dynasty (2.) +1
  2. New York Excelsior (4.) +2
  3. London Spitfire (1.) -2
  4. Houston Outlaws (7.) +3
  5. Los Angeles Valiant (6.) +1
  6. Philadelphia Fusion (5.) -1
  7. Boston Uprising (12.) +5
  8. Los Angeles Gladiators (9.) +1
  9. San Francisco Shock (11.) +2
  10. Dallas Fuel (3.) -7
  11. Florida Mayhem (8.) -3
  12. Shanghai Dragons (10.) -2

A várt koreai dominancia végül megvalósult: a három 15 pontos csapatban csupa koreai játékos szerepel. Igaz, a sorrend némileg változott, hiszen előzetesen Spitfire, Dynasty, Excelsior sorrendet várt a többség, jelenleg azonban a Seoul áll a legjobban, a New York ráadásul szintén várakozáson felül teljesít a második helyen.

A legnagyobb csalódás egyértelműen a Dallas Fuel, akik óriási negatív meglepetést produkáltak. Előzetesen őket várta mindenki a legjobb “nyugati” együttesnek, akik befurakodhatnak a koreaiak közé, ezzel szemben mindössze egyetlen (!) meccset tudtak eddig megnyerni.

A pozitív meglepetések között mindenképpen meg kell említeni a Houston Outlaws csapatát, hiszen jelenleg negyedikek, pedig eredetileg az “alsóházba” várták őket. De a Boston Uprising is jócskán felülteljesít: a szavazáson tökutolsók voltak, ehhez képest simán hozzák a középmezőnyt, 50 százalékos mérleggel.

Összességében tehát több ponton is mondhatjuk, hogy eddig borult a papírforma, de legalább nincs okunk panaszkodni: egyelőre nagyon szoros harc zajlik az Overwatch League-ben, izgalmas és kiegyenlített élmezőnnyel.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva