Hearthstone

Februárban beköszönt a Warlockstone?


Mekkorát nyer majd vajon a nerfeken Gul'dan?

Ahogyan arra számítani lehetett, a Blizzard a hét elején bejelentette a legújabb adag Hearthstone nerfet: februárban négy sokat kritizált lap működése is változni fog.

Íme a Blizzard hivatalos indoklása a nerfekre

Leginkább a Razakus Priest, illetve az Aggro és Tempo deckek nagy része fogja megérezni a gyengítéseket, hiszen Patches és a Corridor Creeper rengeteg pakliban ott vannak, de a Bonemare-t sem kell ilyen szempontból félteni. Egy furcsaság azonban mégis akad…

A jelenlegi legerősebb deckek közül mindegyiket érinteni fogják a nerfek – kivéve a Cube és a Control Warlockot.

Mennyiségi szempontból egyértelműen a Razakus Priest, Tempo Rogue, Control/Cube Warlock trió uralta a Hearthstone-t az elmúlt időszakban, a nerfek után azonban a Warlock deckek megkapják a lehetőséget, hogy elhúzzanak a többiektől.

Akkor 2018 = Warlockstone?

Szerencsére ezt nem jelenthetjük ki egyértelműen. Annak ellenére sem, hogy a Warlock számára kifejezetten kedvező lesz a Standard rotáció, hiszen a Mistress of Mixtures kivételével nem fog veszíteni fontos lapot. Na de várjunk: miként lehetséges, hogy nem lesz domináns egy pakli, ami már most is igen erős, és szinte teljesen érintetlen marad a nerfek és a rotáció után? A válasz maga a meta, az ugyanis rengeteget fog változni – először most februárban, majd pedig áprilisban…

A Warlock erős, de közel sem verhetetlen: a sebző spellekkel (Secret Mage) vagy állandó nagy fenyegetésekkel (Spiteful és Big deckek) operáló paklik például igen komoly nehézségeket tudnak neki okozni. Ezek már léteznek most is, a probléma inkább ott van, hogy nagyon nehéz egyszerre jónak lenni a Warlock és a Priest ellen – és akkor a Tempo Rogue-ot és az aggro paklikat még nem is vettük be az egyenletbe.

Egy balanszosabb és letisztultabb, az OP lapok visszaszorulásával kevésbé korlátozott metában a Warlock is több erős ellenfelet kaphat, ami megállíthatja a class elburjánzását.

A nerfet megúszta, de…

…van itt még egy dolog. Mi van például akkor, ha a Blizzard mást tervez a Warlock kapcsán, és nerf helyett úgy dönt, hogy átvezeti a Doomguardot a Hall of Fame-be? Ez persze csak egy opció: jelenleg nem mondható különösebben valószínűnek, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy ez a lehetőség is rendelkezésére áll a fejlesztőcsapatnak.

Lényeg a lényeg: egyelőre még nem érdemes aggódni a Warlock miatt, mert bár gyenge biztosan nem lesz, az új metában jobban előtérbe kerülhetnek azok a paklik, amik képesek őt kordában tartani. Egy biztos: ilyen tekintetben is rendkívül izgalmas lesz az előttünk álló időszak!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva