Overwatch

Négy hónap, négy változás: meddig nyúzzák még szerencsétlen Mercy-t?

Drag - Csető Zsolt - 6 éve Címkék: mercy,

A Blizzard nagyon nehezen jut dűlőre a support hőssel.

Új Overwatch patch = újabb Mercy változás – az elmúlt hónapok kis túlzással így néztek ki a Blizzard hero-shooterének háza táján. A kedélyek pedig 2018-ban sem csillapodtak, hiszen a nemrégiben befutott legfrissebb patch ismételten változtatott a support karakter működésén.

Rengetegszer felmerült már a játékosokban, hogy Mercy Resurrect képessége nemes egyszerűen broken – de legalábbis irtózatosan nehéz összeegyeztetni az erejét a játék egészével. Az elmúlt hónapokban pedig az egész átment egyfajta gyógyuló sebbe: minél többet piszkálja a Blizzard, annál jobban nehezíti a gyógyulását.

Nézzük, mi is történt eddig:

  • szeptember 19: Mercy teljesen átalakul, a Resurrectből sima képességet csinálnak, helyette pedig kap egy új Ultimate-et, a Valkyrie-t.
  • október 17: A Valkyrie már nem csökkenti le a Resurrection cooldownját, cserébe viszont ad +1 charge-ot.
  • november 16: A Resurrect cast time-ot kap, illetve a mozgást is lassítja, hogy Mercy megakasztható legyen közben – a Valkyrie cserébe eltünteti ezeket.
  • január 30: A Valkyrie már nem tünteti el a cast time-ot, az extra Resurrect charge is eltűnt, kisebb a Guardian Angel speed bónusza, illetve az Ultimate időtartama is csökkent 5 másodperccel.

Ez négy komoly változtatás alig több mint négy hónap leforgása alatt, ami példa nélküli: egyetlen hőssel sem gyűlt még meg ennyire a Blizzard baja. Hogy a mostani módosítással sikerült-e végre valahára rendbe szedni a hőst? Csak reménykedni tudunk abban, hogy igen, mert az egész kezd már igazán kínos lenni.

Szerintetek jó ötlet volt anno ennyire drasztikusan belenyúlni Mercy működésébe? Mit gondoltok, mi miatt képtelen jól belőni a balanszt a Blizzard hónapok óta?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva