Counter Strike

A Valve felfüggesztette a Counter-Strike egyik atyját, miután szexuális kihasználás gyanújába keveredett


A Valve nem tűri a gyerekekkel való botrányokat

A seattlei rendőrség kihallgatta a Counter-Strike társ alkotóját, a 36 éves Jess Cliffe-t tegnap reggel, egy gyermek szexuális kihasználásának gyanúja miatt. A rendőrség egyelőre még nem kommentálta az ügyet.

A vádirat szerint Cliffe, aki a Valve egyik embere volt 2003 óta, hajnal 1:17 órakor könyvelve lett a rendőrségi adatbázisban. A jegyzék szerint megtagadták tőle az óvadékot, egy seattlei újság szerint Cliffe egyelőre nem kapott még büntetést, sem elítélve bűn miatt.

 

 

Cliffe készítette a Counter-Strike-ot dizájner barátjával Minh Le-vel, 1999-ben mint egy mod érkezett a Half-Life-ra. A Valve később megvette a jogokat a Counter-Strike-hoz és azóta a világ egyik leghíresebb játéka, lassan két évtizede.

A Valve azt nyilatkozta a Kotaku-nak, hogy felfüggesztik kapcsolatukat Cliffe-el:

“Még vizsgáljuk, hogy valójában mi történt. A jelentések azt mondják, hogy valóban bűncselekményt követett el, de egyelőre várunk. Addig, amíg nincs hivatalos válasz, mi is felfüggesztjük munkaköréből, amíg többet megtudunk.” – írta a Valve.

Hogy valójában mi történt, egyelőre még ködös, reméljük hogy csak valami félreértés, mert Cliffe a mai napig segíti a Counter-Strike frissítéseit, és a redditen is aktív. Kár lenne érte, kiváló ügynök volt!

ForrásKOTAKU

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva