Counter Strike

5 név jöhet reálisan szóba az Astralis új ötödik játékosaként. Vajon ki lesz a befutó?


Kjaerbye távozása hatalmas űrt hagyott maga után a csapaton belül, egyelőre fogalmuk sincs, hogyan tovább. Jelöltek persze vannak, mint mindig.

Pár dolgot még az elején érdemes tisztázni, ez a távozás nem egy megszokott klubváltás volt. A vezetőség tudott róla, hogy Kjaerbye elmegy, de ők egyedül.

Sem a coach, sem a csapattársak nem kaptak infót a dologról, csak a bejelentés előtt, így villámcsapásként érte őket az egész.

Fel sem merülhet tehát az a forgatókönyv (szó szerint, “forgató” könyv), hogy előre kinézték volna a fiatal entry fragger utódját. Most indul majd a vadászat és a környékezés, hogy kiválasszák azt az ötödiket, akivel újra világelsők lehetnek.

Első körben a CS:GO-világ 3 nevet említ, de van még 2 másik opció is. Nézzük őket szép sorban:

K0nfig, a North kispadra ültetett szupersztárja

Éppen Kjaerbye érkezése előtt pár nappal ült cserepadra a csapatban. Ugyanazon a poszton játszik, még kettejük stílusa is nagyon hasonló. Talán egy fokkal k0nfig csinálja jobban az agresszív előretöréseket, de ez a mellette levő társaktól is nagyban függ persze.

Dennis, a szabad ügynök

A fnatic-ból való kiválása és a rövid GODSENT-kaland után szabadon igazolhatóvá vált, device betegsége miatt az Astralis el is vitte egy körre. Vele indultak a Blast Pro versenyén, dennis pedig határozottan jó benyomást tett a csapatra statjaival.

Entry-ként is bevethető, pisztollyal világklasszis és nyelvi nehézségekkel sem küzdenének, valid választás lenne ő is.

JUGi, a fiatal dán csillag

Ahogy egykor Kjaerbye-t felkarolták, most jöhet a következő ifjú titán, a szintén dán JUGi. AWP-vel és rifle-lel is könnyedén megállja a helyét, és fiatal kora ellenére nem roppan össze erősebb csaptok ellen sem. A Heroic játékosaként idén már meccselt a HellRaisers, a BIG, az EnVy, a North és a Gambit ellen is, de egyetlen mapon sem ment 1.00-s értékelés alá. 19 pályán eddig 1.37 az átlaga 2018-ban:

Ők hárman a legegyértelműbb esélyesek a meglévő négyes mellé. Északi mentalitás és agresszív stílus mindenkinél pipa, nyelvi korlátok nincsenek, és egyikük karriere sem szárnyal éppen, az Astralis mindannyiuknak óriási előrelépés lenne. Dennis csapat nélkül áll, k0nfig kispadozik, JUGi csapata pedig “csak” 22. a világranglistán.

De vannak még más jelöltek is persze, a fenti hármason kívül 2 név kerül még szóba elég gyakran az új Astralis ötös kapcsán:

Magiks, a nagy visszatérő

A North-ból negatív hozzáállása miatt küldték el, skillben nem lehetett rá panasz. Ha az Astralis pszichológusai és zonic a coach ráncba szedik, megélheti következő virágkorát a csapattal. Az OpTic együttese nem menthetetlenül rossz, sőt egész jó nemzetközi csapatot kovácsoltak a számkivetett, csapat nélkül maradt playerekből, de az Astralis hívására nem mondana nemet.

RUBINO, aki a legérthetetlenebb pick lenne

A norvég játékos, már belekóstolhatott az Astralis közegébe, device betegsége alatt ő is beugrott pár meccsre. És bár lehet neki ízlett a dolog, a csapatnak nem annyira, legközelebb nem is véletlen, hogy már mást hívtak beugrónak.

Ennek ellenére a srácok állítják, jó volt a kémia a csapaton belül és hogy RUBINO tehetséges játékos. Ezt persze mindannyian tudjuk. A dignitas-szal szép sikereik voltak és a norvég csapattal WESG döntőbe is jutott. A kérdés csak az, elég lesz-e ez egy Astralis-hoz. Vésztervnek elmegy, de kizártnak tartjuk, hogy az előtte levő 4 névből mindenki nemet mondana a hívásra, és egyáltalán eljutnának RUBINO felkereséséig.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva