Gaming

Megalakult az első profi Fortnite csapat – a TSM lesz a garancia a játék esport jövőjére?


A csapatkapitány Ali "Myth" Kabbani után megérkezett a team többi része is.

Egyre népszerűbbek a Battle Royale stílusú játékok az esport tekintetében. Korábban írtunk róla, hogy a PUBG 50,000$ díjazású versenyt tart a hónapban és most már a Fortnite is rákapcsolt a versenyszervezésre, számos verseny vár a játékosokra februárban. Itt lehet őket megtekinteni és jelentkezni is: https://www.toornament.com/games/fortnite

Szóval akár esport ready, akár nem, a Battle Royale durván betámadja az esport világot!

Hogy a TSM melyiken fog részt venni, azt egyelőre még nem tudni, de létszámügyileg készen állnak, ugyanis három játékos is aláírt a mai nap során. Darryle “Hamlinz” Hamlin, “CaMiLLs,” és “Daequan” csatlakozott Ali “Myth” Kabbanihoz, ez tehát az első profi Fortnite Squad a mezőnyben.

Hamlinz korábban a Call of Duty, Halo, és PUBG játékokkal játszott, jelenleg a negyedik helyen áll a játék ranglistáján. CaMiLLs-t a Gars of Warból ismerhetjük, Daequan pedig MMO-s múlttal rendelkezik. Rajtuk kívül érkezik még három streamer az együtteshez, Shane “OPscT” Turnbull, “Dakotaz” és “HighDistortion”. Úgy tűnik a TSM-nél nagyon komolyan veszik a Fortnite-ot, a kérdés csak az:

Belecsapnak a tutiba, vagy mellényúlás lesz a dologból?

A Team SoloMid az első komoly Fortnite esport csapat, de elnézve a PUBG sikerét és úgy általában a Battle Royale játékmód felfele ívelését, nem lenne meglepő, ha további komoly nevek követnék.

Az biztos, hogy a PUBG már bizonyított: 2017-ben az IEM Oakland PUBG kupának $200,000, míg a  Gamescomon tartott az első nagy offline LAN versenynek, $350,000, dolláros összdíjazása volt. Profi csapatok tekintetében is veretes névsort tud felmutatni, többek között a Cloud9, a Tempo Storm, a Team Liquid vagy éppen az említett TSM is gyakori résztvevője a versenyeknek. Még akkor is, ha gyakran megkapja a cinikus “esport ready?” beszólást.

A két játék közel azonos népszerűségű Twitchen (az elmúlt egy hétben a Fornite-ot átlagosan 66 ezren, a PUBG-t 59 ezren nézték) és most úgy tűnik szép lassan felzárkózik a versenyek tekintetében is az Epic Games játéka.

Szóval senki ne lepődjön meg, ha a Battle Royale lesz 2018 új esport kategóriája!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva