Counter Strike

12 év, 21 fotó: íme a Virtus.pro-tól elküldött TaZ eddigi karriere képekben


Öröm, bánat, kudarc, siker, család, fogadás, munka, bohóckodás, vagyis tényleg minden, amiről egy profi CS:GO játékos élete csak szólhat.

Mostanra már bejárta a világ összes esport oldalát, 4 év után megbontja kezdőjét a Virtus.pro. Egyelőre egyetlen távozót jelentettek be, de márciusban újabb változás várható. A fiatalítás és újraépítés első áldozata TaZ:

Hát tényleg megtörténik: 4 év után embert cserél a virtus.pro – gamer.hu

TaZ a kispadra, MICHU a kezdő ötösbe került a lengyeleknél. Márciusban újabb forgatás várható a menedzser szerint. Számítani lehetett rá, és most be is következett, megbontja ötösét a Virtus.pro. Várható volt, hogy a gyenge szereplésre megoldást kell találni, és arra is számítani lehetett, hogy aveterán hármasból kerül valaki a kispadra.

TaZ 2006 óta, igen jól látjátok 12 éve aktív versenyző. Rengeteg siker és csalódás is érte ez idő alatt, lássuk hát egy csodás karrier legjobb képeit:

2006:

Az első képes feljegyzés TaZ-ról, a 2006-os WCG döntőről. A Team Pentagram előző évben a Top8-ba se került be, itt pedig megverték a NiP-et a fináléban. Akkor brutálisnak számító 60.000 dollárt nyertek, TaZ a kép bal szélén, még hajjal.

2007:

A brazil mibr, FNX-el soraiban elkapja TaZ-éket az shgOpen döntőjében. TaZ innentől szinte karriere során végig az irányítói posztot nézi ki magának. A csapat szíve, lelke és esze.

Végre összejön az ESWC győzelem is, a NoA és a fnatic is ízelítőt kap a Pentagram erejéből. TaZ minden győzelmet önfeledt módon ünnepelt már ennyire az elején is.

2008:

Immár a Meet You Makers színeiben második helyen végeznek az Európa Bajnokságon, csak a f0rest vezette fnatic tudta megállítani őket. Az interjúkat már ekkor is ő adta a csapatból, könnyed személyisége miatt remek alany volt mindig is.

Duplázás az EWSC, ami a sorozat fennállása alatt csak pár együttesnek sikerült. Köztük nekik is, igaz ekkor már MyM néven ugye. A közönség hergelése ekkorra már a védjegyévé vált, folyamatosan mentek a kiabálások, integetések a szurkolóknak.

2009:

A következő állomás a Wicked Esports nevű klub, de az ötös továbbra is ugyanaz maradt. A GameGune versenyén csak a másodikok lettek, de a győztesnek járó sportszerű gratulálás természetesen nem maradt el. Sőt, TaZ-nál soha, egész karriere során az egyik leginkább fairplay-díjas alakként tartjuk számon.

A WCG-n ismét nem találnak legyőzőre, ekkorra már szó szerint beutazták a világot. 2 év alatt szinte mindenhova eljutottak, és vitték Lengyelország hírét. Mert hogy származásuk mindig is fontos része volt az imidzsnek, minden versenyen folyamatosan lobogtak a zászlók, feszültek a mezek.

2010:

Ismét egy névváltás, ezúttal már a Frag eXecutors csapatával érnek a csúcsra. Ekkora már csatlakozik hozzájuk pasha, így nyerik meg a WEG döntőt. TaZ ekkor már valódi médiasztár a közönségen belül. Grimaszol, pózol, baromkodik, amit két kanállal zabálnak a szurkolók.

2011:

Új év, ismét új csapat, immáron ESC néven hasítanak a srácok. És verik pépesre a kor egyik sztárcsapatát az akkori SK-t. GeT_RiGhT, f0rest, RobbaN, soroljuk még?

2012:

IEM győzelem és önfeledt ünneplés az ősi rivális Na’Vi ellen. Ment is a kiabálás még a döntő után is, ahol szoros 2:1-re nyert csak az ESC.

2013:

Az utolsó megálló a Virtus.pro előtt, Universal Soldiers néven sok babár nem termett nekik. Ettől függetlenül rendkívül fontos állomás, ekkor állt össze először a TaZ, NEO és pasha trió Snax és byali párosával. Innen indult a máig ismert, legendás lineup.

2014:

Virtus.pro néven a CS:GO második Major versenyén egyből a csúcsra értek. Hazai közönség, felejthetetlen hangulat!

Ez a győzelem az eddigi legnagyobb pénznyereményt is elhozta, 100 000 dollár képében. Az eddigi rekord a már említett, 2006-os WCG győzelemért járt. Bizony, 8 év kellett, hogy azt a pénzt túlszárnyalják.

2015:

Sosem felejtette el megköszönni a szurkolóknak a feléjük áradó szeretetet és rajongást.

És sosem felejtette el, hogy ez az egész egy baromi nagy showbiznisz, az egyre magasabb tétek mellett.

2016:

Az ellenfelekkel is mindig jó volt a kapcsolat, egy kis bohóckodástól sosem riadt vissza. Sőt, általában ő kezdte az egészet.

A vereségek viszont mindig megviselték, a kölni Major alatt a színfalak mögött siratta az elszalasztott lehetőséget.

2017:

Ekkorra a Virtus.pro már egy márkanév lett a világon, hatalmas rajongótáborral és rengeteg szponzorral. Reklámfilmek forognak és 25.000 dolláros fizetés ölik a srácokhoz. 11 évet melóztak érte, mire idáig jutottak.

Ekkorra már a sztárság is a következő szintre lép, a DreamHack Las Vegas alatt TaZ fogad a tulajdonossal egy Merciben, hogy megnyerik a versenyt. A tulaj tartja a tétet, a VP nyer. TaZ pedig tényleg kap egy zsír új Mercit.

Időközben a család is gyarapodik, TaZ apuka lesz a nagy CS:GO-zás közben. Itt már kezd érződni a srácokon, hogy a játék kezd háttérbe szorulni a magánélet miatt.

A felhők egyre csak gyűlnek a VP feje fölött. Az eredmények elmaradnak, a rajongók értetlenül állnak a dolog előtt. Bármit próbálnak nem jön össze, a végét pedig már tudjuk, TaZ kispadra kerül.

Bár hivatalosan nem vonult még vissza, nehéz elképzelni pt 31 évesen egy másik csapatban. CS:GO statisztikáit azt hiszem így is bárki megirigyelné:

1354 lejátszott pálya, 34935 kör, 23839 kill és kerek 1.00-s átlag értékelés.

Azt hiszem erre mondják csupa nagy betűvel, hogy GG WP!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva