Gaming

Ilyen egy jól megépített 50 ezres gamer PC – Ennek a GTA 5, az Overwatch de még a PUBG sem akadály!


Ha azt hitted, hogy a valamire való gépek 150 ezernél kezdődnek, akkor ezt a gépet nézd meg, simán futtatja még a PUBG-t is.

PUBG, GTA V, Overwatch, Destiny 2, ezek mind bőven élvezhetően futnak egy 50 ezerből épített PC-n. Nem kell leírni a régi gépeket, hiszen ha az alkatrészek jól vannak megválasztva, akkor simán játszhatóak a legújabb játékok is. Persze nyilván nem a 144 Hz-es monitorok mellé fogják ezeket választani a játékosok, mert azért 144 fps-t nem várhatunk el ennyi pénzért, de az már jogos elvárás, hogy játszhassunk a kedvenceinkkel élvezhetően.

A gép a következő főbb elemekből áll össze:

ProcesszorIntel Xeon E5460 (4 mag)
Memória2×4 Gb DDR2 800 Mhz
VideókártyaNvidia GTX 570
AlaplapGigabyte P35-DS4
CPU hűtőCooler Master TX3

A végösszeg pedig 170 €, ami nagyjából 50 000 Ft-ba kerül. Természetesen minden elem használt, újonnan ennyiért egészen biztosan nem tudunk konfigot venni.

Azért nem árt némi hozzáértés, hiszen a Xeon processzorhoz kompatibilis alaplapra lesz szükségünk, azután pedig egy BIOS frissítést is el kell végeznünk, de cserébe csupán 4500 Ft-ba kerül a processzor, ami ennyiért ajándék, viszont fontos megjegyezni, hogy egy moddolt Xeont használt a videó készítője, mivel alapvetően egy átalakító szükséges ahhoz, hogy 775-ös alaplapba tegyük (az Aliexpresszen gyárilag így árulják a legtöbbet). A gép hátulütője, hogy sajnos nem lehet bővíteni a jövőben. Így ha kevésnek érezzük, akkor nagyjából egy teljesen új gépet kell vennünk, hiszen ez a processzor a csúcs a 775-ös foglalatba, az erősebb videókártyákat pedig nem igazán fogja bírni kihajtani. 50 ezer forintért viszont egy teljesen korrekt PC-t tudunk összerakni, amivel bőven el lehet játszani a modernebb játékokkal is.

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva