Counter Strike

Alsó ágról, egy mapos hátrányból nyert Bo5-öt a Liquid! Még a desert collat sem volt elég Stewie-tól


A summit Bo5-ös döntőjén volt minden, bug, hatalmas lövés, és meglepetés.

A döntő alapvetően is furcsa volt, mivel az ember ide várta az SK-t és a C9-et. Ennek ellenére a Liquid az alsó ágról 2:0-ra elverte a brazilokat, majd jött a döntő, ahol egy mapos hátránnyal indulnak alapból az alsó ágról való érkezésük miatt. Nem mellesleg a Cloud9 addig pályát sem bukott. Rég volt már Bo5 nagyobb tornán, mivel hosszú, fárasztó és sokszor unalmas és szenvedős egy jó Bo3 helyett. Sem a játékosok, sem a kaszterek, sem a nézők nem élvezik annyira. Kivéve a mostanit, ami különösen erősre sikerült!

hltv.org

Szerintem senki nem várta, hogy a Liquid lesz a győztes, a fogadóoldalakon több 5x-ös odds volt a Liquiden, illetve a Majoron sem mentek nagyot, ellentétben a C9-nal, akik meg is nyerték az eventet. A liquid bannolhatott először, Infernot kapta ki, majd a Cloud9 Nuke-ot. Jöttek a pickek, majd Overpass és Cobblestone közül a Cloud9 Overpasst választotta.

Train volt a legszorosabb pálya, hosszabbításban, 19:17-re tudott csak nyerni a Liquid, voltak érdekes megmozdulások, de a Liquid játékosai elég egységesen játszottak, illetve frageltek is, a másik oldalt Skadoodle gyengélkedett picit. Ez könyörgöm, mi volt például szegénytől?

Majd jött Mirage, a C9 pickje, elég magabiztosan indultak neki Stewie-ék a bulinak, majd jött Nitro, aki rágyúrt a hltv-s statisztikákra, ELiGE tudott még egy helyet berántani a listáról mellette. 16:8-ra, viszonylag könnyedén nyert a Liquid.

hltv.org

Ismét a Liquid pályájára csobbanunk, ezúttal Cache-en vívnak harcot az együttesek, amit meglepő módon 16:11-re behúz a C9. 13:2-vel fordultak a félidőnél, a Liquidnek ment a védés, de a stúdióban Zsokkerék meghemizték szegény Stewie-t, aki válaszul egyből megvadult. Ilyet hogy lehet lőni egyből a második körben?

2:2 volt tehát az állás, jött a döntő Overpass, ami a C9 mapja volt. A Liquid kezdett Ct oldalon, ami igencsak fontos itt, ennek ellenére 6 kört tudott támadni a C9. Valljuk be, ez sok. Temethetnék szegény Liquidet, hogy T oldalon hogyan fog menni nekik, de a C9 visszajött 9-9-re az iskolakörökkel, 11:10-nél még hozott egy kört, aztán nem volt esélye tarikéknak, NAF-FLY megvadult, és mindenkit szétlőtt. 29 killel zárta ezt a pályát, ezzel 3:2-re nyert a Liquid, az új fiú tehát máris meghálálta az igazolást egy lehozott utolsó mappal! A győztesek 63 750$-ral búcsúznak így, míg a Cloud9 33 750$-t kap kézhez.

Itt továbbra sem a verseny a tét, hanem a kikapcsolódás, a szórakozás, nem mindenki tryhardol, van aki csak jól szeretné magát érezni.

Úgyhogy máris lehet készülni, mert jön a Summit 3 októberben:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva