League of Legends

Kassadin lánya az új lövész?! – Teaser elemzés


Már Zoe esetében is sikerült felcsigázni a játékosokat a buborék teaser-rel, úgy tűnik mostantól tendencia lesz az ilyen jellegű előreutalás.

Egy teljesen új effekt jelent meg a játékban, ami nagyon úgy tűnik, hogy a League of Legends következő hőséhez tartozik. Hónapokkal ezelőtt, amikor Zoe még csak a bejelentésre várt, a Riot az egyik legjellegzetesebb képességével jelezte előre az érkezését. Egy buborék jelent ugyanis meg a Fountain-ben, amiről fogalmuk sem volt a játékosoknak, hogy mihez, vagy kihez köthető. Később persze kiderült minden, s úgy tűnik összességében akkora siker volt a teaser, hogy a legújabb hősnél is eljátsszák a tervezők. A Rift Herald “barlangjában” ugyanis egy eddig még nem látott, szokatlan animáció látható…

A SkinSpotlights Youtube csatorna meg is örökítette nekünk a pillanatot, amikor a Rift Herald elhagyja az Idézők Szurdokát, mert egyik csapat sem vette a bátorságot arra, hogy legyőzze. Vagy mégsem hagyja el? Az utolsó pillanatban a pit hátuljából egy furcsa, lila képesség csúszik át a falon (vagy jön a falból), ami elveszi a Herald életét és ezzel helyet ad a Baronnak.

Ami még érdekesebbé teszi a bemutatót, az Swain megjelenése. A League of Legends legfrissebb VGU-ját ugyanis a noxus-i hadvezér kapta, aki nem csak új modellt, vagy képességeket, de teljesen új szövegeket is kapott. Sajátossága a hősnek, hogy rövid megjegyzéseket tesz az ellene felvonuló karakterekről. Ha jól megfigyeljük a SkinSpotlights videóját, hallhatjuk, hogy Swain egyáltalán nem véletlenül áll a Herald előtt. A következő mondat hangzik el a hős szájából:

“Girl who came back”

“Lány, aki visszatért”. Ráadásul félreérthetetlen, ugyanis a mondat abban a pillanatban hangzik el, amikor az eddig még nem látott effekt elpusztítja a Heraldot. Innentől izgalmas a történet, ugyanis ez a teaser több spekulációnak is teret ad. A lilás animáció és a Herald kapcsolata egyértelműen arra következtet, hogy az új karakter egy void-ból érkező hős lesz.  Egyébként is rég érkezett már voidi bővítmény a League of Legends-be.

A másik érdekesség a “girl”, tehát a lány megnevezés. Swain mondata úgy tűnik előrejelzi a nemét is a voidi lövésznek, ami egy, már évek óta fennálló közösségi vágyat teljesíthet be. Kassadin lánya ugyanis a karakter története szerint eltűnt a Void-on belül, maga Kassa is ezért került át a másvilágba, hogy megtalálja szeretett gyermekét, ám ez nem sikerült, viszont a párhuzamos világból szerezte meg a játékból ismert képességeit.

“A lány, aki visszatért”, hangzik el Swain szájából a mondat, tehát egy olyan karakterre kell számítanunk, akinek van kapcsolata a voidi világgal, Runeterra vidékéről származik, vagy legalábbis járt már arra, hogy vissza tudjon térni, s nőnemű. Jelenleg egyetlen olyan emberről tudni, akire illik ez a sok utalás, az pedig Kassadin lánya.

A karakter hivatalos bejelentése még várat magára, s valószínűleg még néhány hétig semmi hivatalossal nem fogunk találkozni, így maradnak a spekulációk. Egy biztos, már közelebb vagyunk egy lépéssel a bejelentéshez, nem is rossz, ahhoz képest, hogy a január végén megjelent Champion Roadmap-ben, hallottunk először az új lövészről.

Ti mit gondoltok, van esély arra, hogy Kassadin lánya a League of Legends részévé váljon?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva