Gaming

5 Fortnite tipp, amit jó ha még a játék kezdése előtt megfogadtok


Aki most először találkozik Battle Royale típusú játékkal, annak egy kis segítséget nyújtunk.

A Battle Royale egy viszonylag új játékstílus, mely feltörekvőben van az utóbbi időben. Ha azonban csak most kapcsolódtál be az őrületbe és az ingyenes Fortnite mellett tetted le a voksodat, szükséged lesz egy útmutatóra.

Nincs tutorial, hogyan kezdjem? 

A játék multiplayer verziójának nincs tutorialja, így a játékosoknak kell rájönniük mindenre tapasztalat útján. Ezt elkerülendő, nézzük miket érdemes szem előtt tartani!

1. Berogyaszt és tüzel!

Egy csomó fegyver van a Fortnite-ban, ami nem olyan pontos, mint más lövöldözős játékokban, de ha leguggolunk és egy helyben maradunk, akkor jelentősen növelhetjük a célzás pontosságát. Persze lehetőleg próbáljunk elrejtőzni előtte és ne maradjunk így hosszan, különben könnyen lehet, hogy visszafelé sül el tervünk.

forrás: gamespot.com

2. Gyorsan, falat elé!

Az építési lehetőség az egyik legkülönlegesebb eleme a játéknak, melynél külön kiemelendő, hogy megmenthetjük magunkat egy eséstől, ha talajt varázsolunk a lábunk alá. Triviálisnak tűnhet, de fontos megemlíteni, hogy egy gyors fal (abból is inkább a fa) életeket menthet – megsebesült társunkat biztonságban tudjuk meggyógyítani ennek védelmében.

forrás: gamespot.com

3. Keresd a pajzsot!

Legjobb védekezés a támadás, tartja a mondás, azonban előbbiről sem szabad megfeledkezni. Legjobb módja ennek, hogy pajzzsal vértezzük fel magunkat. A shield potionök ellenállóbbá tesznek lövedékek ellen, így ha találunk egyet, igyuk is meg azonnal, a többit pedig tegyük el későbbre. Megéri, ugyanis mindössze két másodperc alatt el tudja őket fogyasztani karakterünk – ez harc közben különösen hasznos lehet.

forrás: gamespot.com

4. Kerüld a nyitott ajtókat!

Mielőtt egy épületbe belépünk, első dolgunk legyen, hogy megnézzük nyitva-e az ajtó, vagy sem. Ha igen, az azt jelentheti, hogy valaki épp bent van, vagy már járt ott és kifosztotta a helységet. Ugyanezen logika mentén ha valakit tőrbe akarunk csalni, érdemes az ajtót becsukni magunk mögött.

forrás: gamespot.com

5. A boogie bomba mindenek felett

Ha sikerül találni egy elusive gránátot, más néven boogie bombát, azonnal vegyük fel. Amellett, hogy effektív, az egyik legmókásabb item a játékban. Robbanása után elkezdenek táncolni a hatósugarába került játékosok, akiket öt másodperces hatóideje alatt könnyen ki lehet végezni.

Ha visszamehetnétek az időben, mi lenne az, amit kezdő Fortniteos éneteknek tanácsolnátok?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva