PUBG

8 dolog, amik feltétlenül kellenének a PUBG-be!Összeszedtünk pár dolgot, amit igazán megfogadhatnának a játék fejlesztői, hiszen egy ilyen kaliberű játéknál szükség van a fejlődésre.

Sokszor olyan érzésünk van, hogy hiába ez a nagy siker, valahogy mégsem halad minden úgy, ahogy egy ilyen kaliberű játéktól azt elvárnánk. Persze a Bluehole elég nagy fába vágta a fejszéjét, de épp ezért lett ilyen sikeres a játék. Az 1.0 elég sok újdonságot hozott, megkaptuk a második pályát, amit meglehetősen megosztó lett, de tényleg látható a fejlődés, ám van jó pár olyan dolog, amit épp hogy elrontottak, gondolok itt a különféle fps problémákra és mikrolaggokra, fekete képernyős kifagyásokra, amik egyre gyakoribbak ismét.

1.Dinamikus fűmodell

A fű jelenlegi állapota elég katasztrofális, a legnagyobb probléma azzal van, hogy távolra egyáltalán nem rajzolódik ki a fű textúra, emiatt hiába fekszünk a fűben, ha valaki távolról ránk néz egy 8X-szel, akkor könnyen 1 halál lehet a vége. Emiatt nem éri meg túlzottan rejtőzködni, a kar98k fejlövés ugyanis eléggé halálos, ha nincs rajtunk egy 3-as sisak. A másik nagy probléma a fűvel, hogy semmilyen hatással nem vagyunk rá, hiába lépünk rá, nem reagál a karakterekkel, sem a járművekkel, pedig ebben a motorban több van…

2. Új fegyverek és járművek

Azzal nincs probléma, hogy Miramar kapott egyedi festésű bugee-kat, és vadi új járműveket, de valahogy mégsem érezzük azt, hogy elég lenne ez a pár fajta jármű. Sokkal nagyobb fun lenne a játék, ha tényleg lennének különféle autók, elég lenne csak új modelleket hozzáadni, máris színesebb lenne a játék. A fegyverekből pedig bár van bőven választék, aki játszik már egy ideje, az biztosan kezdi unni ugyan azokat a fegyvereket, pedig lenne még bőven kínálat.

3. Pályaválasztás

Egy gyakorlottabb informatikus egymaga megoldja órákon belül, mégis az 1.0 óta erre várunk.

4. Anti-cheat frissítések

Új Anti-Cheat jön holnaptól a PUBG-be! – gamer.hu

Vajon ezúttal sikerül megállítani a csalókat? Február 5.-én 03:00-kor egy új Anti-Cheat rendszer kerül a PUBG-be. Az új Anti-Cheat minden programot le fog tiltani, ami valamilyen formában módosítja a játékot. Ez azt jelenti, hogy nem csak a cheat programoknak van félnivalójuk, hanem az olyan alkalmazásoknak is, amiknek nem feltétlen a csalás a célja, mint például a Resahade.

Sajnos úgy tűnik, hogy a Battleye sem bír a csalókkal, ezért a Bluehole folyamatosan kísérletezik új anti-cheat rendszerekkel, amik csak mindig rövid ideig hatásosak. A legnagyobb probléma pedig a mellékhatásuk ami nem más,mint hogy fps vesztést okoznak. A PUBG sosem volt a legoptimalizáltabb játékok egyike, de már lassan a legmodernebb i7-eseken is olyan droppok vannak néha, hogy nem mondanánk rá jó szívvel, hogy ez egy kész játék.

5. Több járművet!

Ha nincs járműved és Erangelen vagy, akkor elég nagy eséllyel beszívtad, ugyanis rengeteg út mellett egyáltalán nincs autó, vagy ha volt is, azért a 100 játékos gyakran elkapkodja egymás elől. A running simulator pedig Erangelen elég gyakori eset, pedig nem épp ezért indítjuk el a játékot. A Miramaron már gyakrabban találhatunk autót, viszont ha nincs, akkor jó eséllyel beszívtuk a nagy távolságok miatt.

6. Optimalizációt a népnek!

FPS Booster kézikönyv PUBG-hez – Hozd ki a gépedből a maximumot! – gamer.hu

Kevés fps? Mikrolagg? Nem kell beletörődni, helyette inkább hozd ki a gépedből a maximumot! Az elmúlt patch-ek óta egyre több probléma akadt a játék futásával, nem feltétlenül az alacsonyabb FPS-re gondolok, hanem egyre gyakoribb jelenség a mikrolagg játék közben.

Komolyan, mintha egyre csak rontanának a helyzeten, pedig az 1.0-ára mindenki úgy tekintett, mint a megváltásra, aztán mégsem lett az. FPS droppal játszani ebben a játékban nem épp ideális, erre persze lehet mondani, hogy akinek nem tetszik, az vegyen új gépet, de ez nem jó hozzáállás. A fejlesztőknek ugyanis a lehető legtöbbet ki kellene hozniuk optimalizáció terén, ezt pedig nagyon nem látjuk a Bluehole-tól.

7. Jobb netkód

Miért érezzük rossznak a szervereket? Vizsgáljuk meg a PUBG 1.0 / Fortnite / H1Z1 netcode-ját! – gamer.hu

Vajon jobb lett a PUBG netcode-ja a nagy frissítés után? Két hónappal ezelőtt már körüljártuk a témát egyszer, azóta azonban rengeteg frissítést kaptak a fent megemlített játékok. A legnagyobbat talán a Playerunknown’s Battlegrounds kapta, hiszen tavaly decemberben az 1.0-ás frissítéssel kilépett az Early-Access státuszból.

Tudjuk, hogy a 100 fő eléggé megterheli a szervereket, de már jó ideje ígérgetik a netkód optimalizációt és a jobb szerverekkel, de ha ezek meg is valósultak, nem érződnek igazán. Ha az Epic meg tudta oldani, hogy ne érezzük laggosnak a szervereket, akkor a Bluehole-nak is illene valami hasonlót letenni az asztalra. (főleg ha esport ready játékká akarnak válni)

8. Fagyások kiküszöbölése

Biztos veletek is megesett már, hogy kifagyott a játék és semmit nem tudtatok tenni, mert egy fekete képernyőt láttatok magatok előtt, ilyenkor pedig nincs más, mint a gép újraindítása, vagy szerencsésebb esetekben a fiókból való ki-bejelentkezés. Régóta ismert hiba, a javítását jó ideje várjuk.

 

 

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2017 gamer.hu | minden jog fenntartva