Counter Strike

Női játékos egy ESL Pro League meccsen? Egyetlen hajszálra vagyunk csak tőle


A profi versenyekről jól ismert sapphiRe, aki observerként teljesedett ki a profi CS:GO-ban, ezúttal játékosként is megmutathatja, mit tud.

A dignitas újjá varázsolt ötössel indul az idei ESL Pro League szezonban, ráadásul immár amerikai kerettel. Az egykor szebb napokat is megélt szervezet pár éve még a mostani Astralis kemény maggal (device, dupreeh és Xyp9x) halmozta a sikereket. Aztán jött a következő dán lineup, a mostanra North-ként ismert csapat. Ezután egy Maikelele, jkaem és fox féle európai mix jött, majd a teljes leállás.

Most pedig visszatértek, egy eddigieknél sokkal ismeretlenebb és valljuk be, esélytelenebb ötössel:

Forrás: team-dignitas

Az ESL Pro League amerikai mezőnyében idén csak 12 csapat indul harcba a hat továbbjutó helyért. Közülük 9 az előző szezon eredménye alapján maradhatott bent, 2-en a selejtezőből jutottak fel, és vna egy érkező az ESEA Premier előző szezonjából is.

Ez a csapat volt az SoaR Gaming, akit otthagytak játékosai és Ownage néven folytatták, na őket vette szárnyai alá a dignitas.

Lényegében tehát egy kész csapatot igazoltak, hogy ott lehessenek a Pro League mezőnyében, még akkor is, ha komoly esélye nem lesz a dignitas-nak idén. Marketingértékük azonban annál inkább, elképzelhető ugyanis, hogy pályára lép a Pro League mezőnyében az első női játékos is.

Bizony, sapphiRe ugyanis a dignitas cserepadján kapott helyet, így ha valakinek bármi közben, ő ugrik a helyére.

SapphiRe-től ugyanakkor ez nem meglepő, 2012-ben ESWC-t nyert akkori csapatával, 2016-ig maga is aktívan CS-zett. Aztán a Selfess cseréje lett, majd újabban a team dignitas menedzsere. Szóval innen a kapcsolat, de ha egy családi összejövetel révén mégis ugrania kell, akkor történelmet írnak.

Soha egyetlen női játékos se lépett még pályára az ESL Pro League története alatt, kíváncsian várjuk, idén megkapjuk-e!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva