Counter Strike

Hát elkezdődött, az USA-ban függőségre figyelmeztető üzenet kerülhet a ládákra


A ciginél megszokott modellt vezetnék be a CS:GO ládáira is, veszélyes és függőséget okozó tárgynak bélyegezve őket.

A lootbox botrány már jó ideje gyűrűzik a világban, több országból érkezett már hír, hogy szívesen betiltanák a gaming világ ládáit, csomagjait és dobozait.

Az ok egyszerű, szerintük ezek a tárgyak a gambling alapjai, ha ezek nem lennének, a szerencsejáték is megszűnne a gaming világban.

A skinekkel ugyanis sok helyen fogadni lehet, virtuális tétként használják őket a fiatalkorúak. De van persze más probléma is, például az esélyek rejtegetése. A törvények szerint még a sorsjegyeken is szerepel a nyerési esély, a lootbox világ viszont semmit nem közöl az esélyekről.

Az eddigi fenyegetések után most megérkezett az első konkrét javaslat, természetesen az USA-ból. A hawaii törvényhozás egyelőre csak saját államában vezetné be az ötletet, de később az egész USA-ra, sőt a világon mindenhova kiterjesztenék.

Elképzelésük szerint a lootboxok bármilyen formájára, legyen az láda, kártyacsomag, doboz vagy akármi is, egy figyelmeztető feliratot kellene tenni. A szövegen ez állna:

kép

Figyelem: játékon belül vásárlás, mely szerencsejátékra alkalmas elemeket tartalmaz, ami káros lehet és függőséghez vezethet.

Nem túl szívderítő üzenet annyi szent, a dohánytermékeken olvasható hasonló, ami a dohányzás súlyos következményeire hívja fel a figyelmet. Tényleg ott járunk, hogy a gaming világ tárgyait a valóban halálhoz is vezethető cigarettákhoz hasonlítjuk?

De a törvény itt még nem áll meg. Betiltanák ugyanis azt is, hogy a megjelenés után újabb ládákat tegyenek a játékokba. Ami most benne van az feliratot kap, illetve új játékoknál a megjelenéskor bekerülhetnek új ládák. De a már kiadott és létező játékok nem kaphatnak új fajta ládákat, csomagokat, akármiket.

Vagy nem lenne több Hearthston kiegészítő? Nem lenne több CS:GO és Overwatch skin?

Biztosan lenne, csak nem ládából és csomagból jönne, hanem direkt lehetne megvásárolni. Nem a szerencsére lenne bízva a dolog, hanem egy az egyben azt kapod amiért fizetsz. Természetesen 21 év alatt tilos lenne a már létező lootboxokat megvenni, mivel szerencsejátékhoz vezethetnek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva