League of Legends

Javulhat Lissandra helyzete – Új passzívot terveznek neki


Rég nem láttunk Lissandrát rangsorolt meccsen, hát még kompetitíven. Ez lehetséges, hogy a jövőben megváltozik.

A League of Legends jeges varázslónője, Lissandra, hamarosan változásokra számíthat, ugyanis mostanában rendesen el van tűnve a köztudatból. A Riot is észrevette mindezt, s nem biztos, hogy egy egyszerű buff elég lesz. Meddler szerint akár egy teljesen új passzívot is kaphat.

Három hős is küzd Freljord trónjáért, s nem kétséges, hogy Lissandra kapja közülük a legkevesebb törődést. Ashe és Sejuani egészen jó helyzetben vannak a jégboszorkány mellett, az egyik egy stabil szituációs választás a másik pedig meghatározó metahős. Lissandra miden, vagy akár topon is játszható, az ilyen sokszínű karakterek eltűnése pedig nem tesz jót a játék diverzitásának. Hazudnánk ugyan, ha azt mondanánk, hogy az egyik legrosszabbul teljesítő hős a játékban, ám azzal biztosan nem tévednénk, ha kijelentenénk, egyáltalán nem érdekes vele játszani.

 

Riot Meddler a legutóbbi Gameplay Thoughts bejegyzése alatt kommentálta Lissandra helyzetét, amikor az egyik felhasználó kérdezett az eredetileg miden szolgáló karakterről.

“Van néhány problémája Lissandrának. A játék jelenlegi stádiumához viszonyítva gyenge, s a passzív képessége úgy ahogy van unalmas és irreleváns. Biztosan foglalkozni fogunk vele a jövőben, talán a 8.6-os ciklusban már érkezhet valami változás. Minimum erősíteni szeretnénk, de nagy valószínűséggel fejleszteni fogjuk, vagy teljesen le fogjuk cserélni a passzívját.”

 

Akik nem tudnák, hogy Lissandra passzívja hogyan működik, annak segítünk. Bizonyos időközönként Lissandra kap egy ingyen képességet, a passzív töltési ideje pedig csökkenthető, ha az ellenséges egységek mozgását befolyásoljuk valamilyen hatással. Ez utóbbi nem nehéz, ugyanis a varázslónő egy igazi CC csomag. Hogy miért irreleváns és unalmas ez a passzív? Nos azért, mert már rúna is van, ami kölcsönöz ilyen képességet. A Manaflow Band például bármely karakternek képes Lissandra passzívot adni, egyedül annyi a különbség a kettő között, hogy a rúna töltési ideje fix, míg Lissandra csökkentheti a képességei darálásával. Na bumm.

Meddler tehát nem zárkózott el attól a lehetőségtől, hogy teljesen új passzívot tervezzenek a midesnek, ami összességében egy effektív mentőöv lehet a hős számára. A 8.6-os ciklus ugyan még messzebb van, de ha komolyan veszi a Riot Lissandra helyzetét, akkor biztosan megéri várni egy kicsit, hogy utána újra láthassuk a Szurdokban Freljord gonosz trónkövetelőjét.

Nyitókép: DeviantArt – Iceyball989

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva