Counter Strike

Napi WTF: a Valve szerint csalásnak minősül ez a két parancs, de fogalmunk sincs miért?


A fegyverek mozgását határozott keretek közé szorítják a fejlesztők, pedig semmi ördögtől való nincs bennük. Sőt inkább hasznosak lennének.

A console parancsok között vannak ugye teljesen ártalmatlanok, mint a célkereszt vagy a szerver beállítások. És vannak egyértelmű csalások, amivel a pálya fölé repülhetünk, vagy átlátunk a falakon.

A csalásnak minősülő parancsokat csak botok ellen használhatjuk, online meccseken be sem tudjuk írni őket. És ez jól is van így.

Vannak azonban a vitatható parancsok, amik bár a Valve szerint csalások, a játékosok szerint inkább hasznosak lennének. Két parancs ráadásul újra és újra felbukkan közülük, őket vesszük most nagyító alá. Előre szólunk, semmi világmegváltó nincs a két parancsban és nem is lesz tőle több FPS-ünk vagy ilyesmi. Épp ezért nem értjük, miért vannak tiltva?!

cl_use_new_headbob

A fegyver mozgásáért felel, futás közben előre és hátra ringatózik tőle a fegyó. Normál esetben ugye balra-jobbra mozog, ezen a paranccsal viszont egy másik tengelyen, előre-hátra mozogna. Így néz ki a gyakorlatban:

cl_wpn_sway_scale

A másik csalásnak minősülő parancs, ami a fegyver kilengését állítja fordulás és mozgás esetén. Minél nagyobb annál érzékenyebb, az alábbi videóban például közel maxra állították:

A hivatalos indoklás szerint azért minősül csalásnak mind a két parancs, mert ha valaki magasra állítja, az mozgás közben olyan területeket is érzékel a pályából, amiket egyébként nem szabadna látnia.

Igen, a jobb alsó sarokra gondolnak, ahol elképzelni se tudom, milyen értékes infó bukkanhatna fel meccs közben, max egy dobott fegyver.

A vitáról szóló kommentháború egyik jól eltalált posztja szerint, úgyis mindenki a célkeresztre figyel:

Comment from discussion cl_use_new_headbob 0.

A dolog tényleg érthetetlen, még a profik sem tudnak kiigazodni rajta. Az Astralis sztárjátékosa, device szerint sincs semmi helye a tiltólistán a két parancsnak:

Nem lennének persze játékot megváltó parancsok, de azt sem értjük, miért hevernek a tiltólistán…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva