Counter Strike

Már az első nap hatalmasat bukott az ESL Pro League közvetítése a Facebookon


Már a megállapodás bejelentésekor zúgodolódtak a nézők, mostanra pedig tényleg igazuk is lett. A CS:GO közvetítés úgy tűnik mégis Twitch-re való.

Számtalan próbálkozás van a Twitch egyeduralmának megtörésére, de ezek általában mind el is halnak csendes magányukban. Azubu, Hitbox és még ki tudja mennyi változat a streaming felületekre, mégis a Twitch lett mindenki kedvence.

Azóta már a YouTube és a Facebook szintű oldalak is felfigyeltek az esport népszerűségére, és próbálják saját felületükre csábítani a versenyeket. Egy Majort persze még nem, de nagyobb ligákat sikerült is meggyőzniük róla, itt is jó lesz az a közvetítés.

Az ESL Pro League első napjára érkezett reakciók alapján azonban nem, nem lett jó.

A Redditet ellepték az elégedetlenkedő posztok, szinte minden témában. Volt aki nem találta a streamet, volt akinek akadt, volt akinek szétesett, csúnya volt, kevesen nézték. Szóval tényleg minden szóba került:

  • Egy ilyen meccs 15. köre csak több embert érdekelne, nem?

  • Amikor akad a 360p is:

  • Mobilról pedig egyenesen nézhetetlen:

  • Telefonról ez a minőség tényleg nem épp nyerő, főleg, hogy állítani sem lehetett:

Összességében az egész Facebook közvetítésről kialakult az általános vélemény: nézhetetlen

  • Az emberek tehát inkább átmentek az orosz RUHUB streamre, ahol bár nem értették mit mondanak, de nézni legalább minőségi módon lehetett. A Twitch-en egyből több tízezren lettek, Facebookon maradt az 1000-2000 néző:

Az már tényleg csak ráadás, hogy a chat teljesen más hangulatú, sebességű és elrendezésű, mint amit megszoktak a nézők, és az emotikonok folyamatosan keresztül úsztak a képernyőn.

A probléma erős és megoldásért kiált, a kérdés csak az, lép-e bármit is az ESL a nézők visszaszerzése érdekében. Bármi alatt ugye azt értjük, hogy elismerik a bukást és szépen visszamennek a Twitch-re, ahol a nézők is vannak. Vagy engedik elúszni az idei szezon nézettségét, és kitartanak a Facebookos megállapodás mellett…

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva