Fifa

Hogy alakultak volna a heti BL-meccsek a FIFA 18-ban?


Megnéztük a játékon belüli erőviszonyokat az első négy párosítást illetően.

Ezen a héten elstartolt a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakasza: kedden és szerdán játszották az első nyolcaddöntők odavágóit, összesen négy mérkőzést.

Az eredmények ismertek, de hogyan alakultak volna a meccsek a FIFA 18-ban?

Erre kerestük a választ, ezért megnéztük, hogy a négy meccsen felállított kezdők milyen erőt képviseltek volna a játékban. Mutatjuk az eredményeket!

Basel vs Manchester City (0:4)

Előzetesen mindenki ezt várta a negyeddöntők legsimább párharcának, így az eredmény nem okozott meglepetést. Bizonyára a játékban sem alakult volna másképp: a Basel kezdőjének átlagértéke 74.45, szemben a City 84.09-es átlagú tizenegyével. De talán ennél is többet mond az az adat, hogy a City-ben – Delph-et leszámítva – csak 80+ játékosok léptek pályára, míg a Basel keretében nincs 78-asnál jobb focista.

74.45 vs 83.09 (különbség: 8.64)

Juventus vs Tottenham (2:2)

Tíz perc után kevesen gondolták, hogy a Spurs-nek bármi keresnivalója lesz még az idei BL-szezonban, ám úgy alakult, hogy jelenleg mégis ők állnak továbbjutásra. Az eredmény semmiképp sem papírforma – mint ahogy a FIFA 18-ban sem lenne az, hiszen a Juventus kezdője 84.55-ös, a Tottenhamé pedig 83.09-es volt. Szoros, mint ahogy a végeredmény is, ugyanakkor jól látszik, hogy idegenben abszolút erőn felül teljesítettek a londoniak.

84.55 vs 83.09 (különbség: 1.46)

Porto vs Liverpool (0:5)

A FIFA 18-at nézve alig nagyobb a különbség a két csapat között, mint az előző párosításnál, hiszen a Porto 78.28-as, a Liverpool pedig 80.09-es kezdőt küldött pályára. Az angolok mégis felszántották a gyepet a portugálokkal, az eddigi nyolcaddöntők legnagyobb arányú győzelmét aratva, ráadásul idegenben, így nyugodtan mutathatjuk, hogy túlteljesítettek – még úgy is, hogy nyilván ők az összecsapás esélyesei.

78.28 vs 80.09 (különbség: 1.81)

Real Madrid vs PSG (3:1)

A nyolc kezdő közül a Real Madridé volt a legerősebb, 87.09-es, így a 82.09-es átlagú tizeneggyel felálló PSG 3:1-es veresége még úgy is papírformának mondható – a FIFA 18-at nézve persze -, hogy sokáig ők álltak jobban a mérkőzésen.

87.09 vs 82.09 (különbség: 5.00)

Összességében azt mondhatjuk, hogy a FIFA 18 alapján négyből három meccsen az esélyesebb győzött: egyedül a Tottenham teljesített erőn felül (vagy éppen a Juventus erőn alul, attól függ, honnan nézzük), de meg kell említeni a Liverpoolt is, hiszen a keretek közötti különbség itt nem indokolt volna ilyen nagy arányú győzelmet.

Jövő héten jön a folytatás további négy meccsel – meglátjuk, hogy ott mennyire érvényesül majd a FIFA 18 által diktált papírforma!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva