Counter Strike

Semmi sem lehetetlen: bodito és aaron bejutottak az ECS zárt kvalijába


Majdnem ezer csapat közül sikerült összehozni ezt a bravúrt, egy külföldi mix tagjaiként.

Ritka a nyílt kvalifikációból érkező magyar siker, ugyanis általában a szerencsétlen seed miatt mindig megkapjuk még az elején azt a csapatot, aki kijut, vagy mostanság sajnos érkezhetnek csaló együttesek is, egy több száz csapatos kvalinál az adminok nem tudnak mindenre figyelni sajnos, így ezzel is sokszor bebuktunk már.

Jól indul a Katowice kvali – Egy full cheater klán ellen kezdett az AGO

Bodáék korrekt mixet pattintottak össze, a lineup a következő:

1Hungary Aaron
2Sweden khobra
3Hungary bodito
4Denmark SandeN
5Slovak Republic HenkkyG

Az aaron&bodito duo a pixelből lehet ismerős, de a v4-es szereplés óta csak annyit hallottunk felőlük (szigorúan pletykaszinten), hogy ők ketten megpróbálkoznak külföldiekkel. HenkkyG az eSuba masszív játékosa volt, most éppen szabadúszó. Sanden erősebb dán mixekből lehet ismerős, illetve 2015-ben megfordult az akkori SK Gamingben. khobra hasonló helyzetben van, ő elvileg régóta szabadúszó, illetve sok mixben megfordult hasonló kvalikra.

Nagy hír volt, hogy eljutottak a második szakaszig, a top64-ig. Ide még Flashék illetve egy a boco-gevve féle GIWU jutott el, ki is estek egyből. a top64-es illetve top32-es összecsapásokon mindig a végén kellett comebackelni, esetleg overtimeban odacsapni. Az első ismertebb ellenfél top16-nál érkezett, a Red Reserve. Nem voltak rossz formában, ugyanazon a napon nagyon megszorongatták a lengyel Virtus.Pro-t is. A negyeddöntpben az INFURITY mixének kellett odavágni, majd jött talán a legnehezebb meccs, az enVyUs Academy ellen.

hltv.org

Főleg, hogy itt már Bo3-ról beszélünk, nagyon nehéz dolga volt a TinderK-nak. Ennek ellenére 3 mapon sikerült megfogni őket, nem is értem hogyan… Pedig a válasz egyszerű: bodito kirobbanó formája. 3 mapon összesen 81-et fragelt, ugyanannyit mint SIXER. Ráadásul egy mix túljár egy ilyen csapat eszén, bámulatos. Bár train csak kétszeres hosszabbítás árán lett meg, illetve Cache is 16:14 lett, összejött. Ezzel bejutottak már a closed kvaliba, a döntőt a Limitless ellen már nem játszották le, de ez már senkit sem érdekel.

De hol is vannak most, és ez miért jó?

Jogosan kérdezhetnéd, most a Zárt kvalifikációra jutottak be, ahol 16 csapat mérkőzik meg, hogy bejusson a Challenger kupába. A zárt kvalifikációban az alábbi csapatokkal találkozhatunk:

liquipedia.org

Nem lesz könnyű dolga aaronéknak, az egyszer biztos. A Challenger kupában a zárt kvaliból érkezőkhöz csatlakozik még 4 meghívott, egylőre csak a GODSENT és a Heroic nevét ismerjük. Ez már kemény dió, ugyanis a csak a top2 jut be az ECS 5. szezonjába. Erről korai még beszélni, először a zárt szakaszból kell még kijutni.

Addig is gratulálunk a srácoknak, ez nem kis teljesítmény!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva