Gaming

Csak a szokásos: már megint a játékokat okolják az iskolai lövöldözés miatt


A 17 életet követelő floridai ámokfutás kapcsán előkerültek a videojátékok is.

Szomorú esetről számolt be a világsajtó az elmúlt napokban, 17 ember meghalt ugyanis, amikor a Florida államban található Parkland városában egy volt diák lövöldözni kezdett a Marjory Stoneman Douglas középiskolában.

A 19 éves Nicolas Cruz egy AR-15-ös félautomata fegyverrel kezdett ámokfutásba az iskolában, melynek korábban ő is a tanulója volt, ám rossz magaviselete miatt kicsapták – már korábban is tudtak róla, hogy rendelkezik lőfegyverekkel. A tettes egyébként nem válogatott az áldozatokat illetően, tanulók és tanárok is voltak közöttük – megrázó felvételek járták be a netet az esetet követően.

Cruzt szerencsére elfogták, a történéseknek azonban – mint mindig – most is megvannak az “utórezgései”, hiszen rengeteg az ilyesfajta lövöldözés az Egyesült Államokban, ám nyilvánvalóan mindenki szeretné elkerülni az ilyesfajta eseteket. Így van ezzel Kentucky állam kormányzója, Matt Bevin is, aki szerint nem a fegyverek felelősek azért, hogy megnőtt az iskolai ámokfutások száma.

Bevin sokkal inkább az erőszakos videojátékokat, tévéműsorokat és dalszövegeket hibáztatja, melyek szerinte torzítják az életről és halálról alkotott képet.

Kép: politicususa.com

Sőt, Bevin még ennél is tovább ment: a kormányzó szerint az olyan játékok, amikben egymást kell öldökölni ugyanolyan szennyek az ő szemében, mint a pornó. “Mocskosak, undorítóak és nincs semmiféle érdemi értékük” – mondta.

Összefoglalva: Cruz nem a nevelésben vagy a fegyverekben, hanem a kultúrában látja a problémát. Ti mit gondoltok erről a véleményről?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva