Gaming

10 hős van a HGC-ben, akit nem pickeltek – ennyire gyengék lennének?

ujsagiro - 6 éve Címkék: HGC, HOTS,

Megnézzük kik maradtak ki és azt is, hogy vajon miért - következzen az első rész.

Félidőhöz érkezett a legnagyobb HOTS bajnokság, a Heroes of the Storm Global Championship tavaszi szakasza, így ennek kapcsán nézzük meg, mely karaktereket kerülnek el messziről a profik. Íme a kimaradó 10-es első fele ABC sorrendben (NA, EU és Korea régió tekintetében), Hero League statisztikákkal együtt, valamint pár gondolat arról, hogy vajon HL-ben is ennyire kerülendőek-e:

1. Alarak – 9.5%-os népszerűség, 48.5%-os win rate 

Ami miatt nem választják a profik: a dupla tank metába általában két darab assassin fér be és Alarak sokkal kevésbé mobilis, mint például Genji, valamint jóval kevesebbet tud magán gyógyítani mondjuk Malthaelhez képest. A silence-el elég nehéz a késleltetés miatt betalálni és a “Counter-Strike” ultinál is mindössze annyi a dolgunk, hogy ne üssük, amíg tart.

Ami miatt viszont jó lehet HL-ben: a kevésbé koordinált játék miatt tömörülés alakulhat ki, akkor viszont jó eséllyel eltalál valakit a silence, aminek a másfél másodperces hatóideje rengeteg ahhoz, hogy hatástalanítsunk valakit.

forrás: heroesfire.com

2. Gazlowe – 6.8%-os népszerűség, 54.6%-os win rate 

Ami miatt nem választják a profik: az egyik legrégebbi hős a játékban (négy éves) az egyik legimmobilisebb is egyben, mely rossz kiindulási alap. Szintén hátrány, hogy noha két stunja is van, mindkettő késleltetett.
Ez nem is lenne akkora gond, hiszen egy warriorral kombózva összehozható lenne a CC, de maga a karakter annyi counterplay-el rendelkezik (a tornyait ki kell lőni, vagy arrébb menni, a “Deth Lazor” képessége túl lassan tölt be), hogy nem éri meg választani.

Ami miatt viszont jó lehet HL-ben: bizonyos pályákon elég jól lehet vele tartani a pontot (például a Dragon Shire-ön) a tornyok által, melyek egy kaotikus, elnyúló harc közepette (amit mondjuk egy összeszokott csapat korábban lezárt volna) sok sebzést képesek kiosztani. Fontos megjegyezni, hogy bár a fentebb írt győzelmi mutató több, mint impresszív, minél kevesebben játszanak valakit, annál magasabb lehet ez a szám (mivel az a kevés játékos gyakorlottan használja).

forrás: heroesfire.com

3. Murky – 3.6%-os népszerűség, 49.9%-os win rate 

Ami miatt nem választják a profik: szinte pontosan egy éve ilyenkor dolgozták át, mely túl jól sikerült, hamar meg is kapta a jól megérdemelt gyengítést, azonban végül túlzásba esett a Blizzard és ismét megmaradt szinte a trollpick kategóriában. Jó rotációval és egy erős lanerrel (mint amilyen Greymane) totálisan counterelhető az egyetlen olyan aspektus (XP előny szerzése), amiben még jó maradt a karakter. Az “Octo-Grab” ultiját pedig egy cleanse (ami szinte minden supporton ott van) könnyedén annulálja.

Ami miatt viszont jó lehet HL-benha nem figyelünk oda rá, könnyen elhúzhat szintben az ellenfél, de őszintén szólva nem nagyon van olyan szituáció, amiben ne találnánk nála jobb hőst.

forrás: heroesfire.com

4. Nazeebo – 31.3%-os népszerűség, 53.1%-os win rate

Ami miatt nem választják a profik: A legmeglepőbb a listán mindenképpen a Diablo univerzum egyik specialistája, Nazeebo. Semmi menekülése és a level 13-on választható “Ice Block” talentig védelme sincs, valamint egyetlen CC-jén, a “Zombie Wall”-on is jókora delay van – részben ezek miatt nem látjuk. Másrészről pedig a játék elején nagyon gyenge, rengeteg idő kell, mire a “Vodoo Ritual” passzívjának köszönhetően elegendő élete lesz, addig pedig úgy elhúz a másik csapat, hogy nem éri el a játék azt a szakaszt, amikor már jó lenne Nazeebo.

Ami miatt viszont jó lehet HL-bena játékok átlagideje itt hosszabb, így jobb eséllyel elérjük a late game-et, ahol viszont az egyik legerősebb hős a játékban. Egyrészről elképesztően tankos tud lenni a plusz élet miatt, amit összeszed, másrészről a level 20-as “Vile Infection” talent által rengeteget képes ártani is emellé.

forrás: heroesfire.com

5. Probius – 1.7%-os népszerűség, 50.1%-os win rate

Ami miatt nem választják a profikmegmondom őszintén, én amikor először megláttam a hőst, arra tippeltem, hogy kompetitív szinten nagyon erős lehet, mert tornyai és lassításai által jó zónázási lehetőséget biztosít. Végül nem így lett, a tavalyi HGC tavaszi szezonjában még Európában volt a legnépszerűbb, azonban itt is nagyon hátul találhatjuk a listán. Később még ennyire se jött elő, bár nyilván ehhez hozzájárultak a nerfek is. Vele is az a probléma, mint Murkyvel: amit tud, azt más hősök jobban tudják (zónázás alapvetően – ezt bármelyik tank jobban megcsinálja, sebzésben pedig elmarad a legtöbb specialistától vagy assassintól, leginkább azért mert nem túl nagy a range-e a képességein).

Ami miatt viszont jó lehet HL-benkönnyen találhatunk nála jobb hőst.

forrás: assets.tentonhammer.com

Ez volt az első rész, holnap megnézzük, hogy kik azok még, akiket egyszer sem választottak a tavaszi HGC során. Számotokra melyik a legmeglepőbb hős a listán?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva