PUBG

Útmutató – így csinálj menő videókat a visszajátszásodból


Nem csak az érdekes halálok visszanézésére használható ez a funkció ;)

1. A replay funkció

A beállításokban (Options – Gameplay) figyelj arra, hogy a replay funkció aktív legyen, a death cam és a replay két külön funkciónak számít, így ha nem szoktad megnézni miért haltál meg, nyugodtan kikapcsolva hagyhatod azt a részt. Fontos megemlíteni, hogy csak 20 meccs tárolására van lehetőség. A rendszerzésre már pár napja javasoltunk két megoldást is:

Túl kevés a 20 replay slot PUBG-ben? Rendszerezzük őket!

Azt sem szabad elfelejteni, hogy 1-1 update teljesen tönkrevághatja a demoinkat, így érdemes figyelgetni a teszt szerverre érkező changelogokat, hogy még az éles frissítés előtt videóra vegyük a kívánt részeket.

2. A rögzítés

In-game rögzítésre nincs lehetőség, így mindenképp egy külön programot kell erre a célra használnod. Használhatod akár a Windows 10 beépített felvevőjét, vagy a videókártya driverekkel feltelepülő (Shadowplay [NVIDIA] vagy ReLive [AMD]) programokat is.

Természetesen ha már van egy bevált programod erre a célra akkor nyugodtan maradhatsz annál is. Érdemes minél nagyobb bitrátával és felbontással felvenni a nyersanyagot. Ha a monitorod felbontása megengedi akkor 1080p és 60fps lesz a legjobb választás.

3. A szerkesztés

Használhatsz ingyenes és egyszerű programokat is, mint például a Hitfilm Express. Ez a program hasonló az Adobe Premiere szerkesztőhöz. Persze itt is él az aranyszabály, ha van egy bevállt programod erre a célra: ne változtass.

 

4. Tippek

Eddig ez a leírás egy nagyon általános leírás volt a videórögzítésekkel kapcsolatban, azonban most jöjjön pár PUBG specifikus tipp és trükk.

  • Kapcsold ki a HUD / UI-t!

Ezt alapértelmezetten a CTRL+U billentyűkombinációval teheted meg, eltünteti az összes felesleges elemet a képről, csak a színtiszta akció kerül rögzítésre.

  • Csavard fel a grafikai beállításokat!

Sokan verylow / low beállításokkal használják a játékot, hogy a legjobb teljesítményt érjék el egy-egy küzdelem során. Ez teljesen rendben is van, azonban rögzítésnél nyugodtan feljebb tornázhatjuk ezeket a beállításokat. Az a lényeg, hogy 60 fps alá ne menjünk, próbáljuk így kiegyensúlyozni a beállításainkat. A Steam overlay fps mutatójával könnyedén ellenőrözheted az fps értékeidet.

  • Kapcsold be a Vsync-et és a Motion Blur-t!

A Vsync gondoskodik majd arról, hogy ne legyen törés az egyes képkockák között, a motion blur pedig sokkal valósághűbbé, dinamikusabbá teszi az átmeneteket / gyors mozgásokat.

  • Használj különböző szögeket!

Sok PUBG videó készítője egyáltalán nem foglalkozik a változatos rögzítési szögekkel, pedig érdemes! Madár távlat? Alacsonyabb szögek? Próbálj kicsit eltérni a megszokottól, így sokkal kreatívabbnak tűnhet majd egy-egy lövésed.

  • Használj kontrollert! 

Elég hülyén hangzik mi? Pedig van értelme. Ha tényleg komolyan gondolod a PUBG-s videógyártást, akkor nagyon jó társad lehet a rögzítés során egy kontroller. Segítségével sokkal finomabb mozdulatokat végezhetünk a rögzítés során.

  • Kontraszt és szaturáció

Sajnos a PUBG nem feltétlenül az életteli színekről híres, így sokan külső programokat használnak, használtak ennek a javítására. A videók rögzítése előtt azonban érdemes ezeket kikapcsolni és az általunk használt videórögzítő programban finomítani a színeken / kontraszton.

  • Slow motion!

Ne félj használni a játék beépített lassító (vagy épp gyorsító) funkcióját. Ezt legegyszerűbben a J gomb használatával hozhatod elő, 0.25x sebességtől egészen kétszeres gyorsításig szabhatod testre a sebességet. A túlzott használatát azonban lehetőleg kerüld!

  • Harmadolás használata

Bár ezt leginkább a való életben rögzített dolgokra szokták alkalmazni, nagyon szépen mutathat, ha ennek a szabálynak a segítségével rögzíted a videódat.

A Harmadolás technikája talán a legismertebb kompozíciós technika, nem véletlenül. Amilyen egyszerű, olyan hatásos tud lenni, ha jól használod. Azon az elképzelésen alapul, hogy bár nagyon szeretjük a szimmetrikus dolgokat, egy idő után kissé unalmassá tudnak válni, így érdemes feldobni a fotót egy kis aszimmetriával!

Erről bővebbet az alábbi linken találhatsz: http://fotozasblog.hu/kompozicios-technikak-a-harmadolas-szabaly/

 

Te készítettél már valamilyen PUBG témájú videót? Jöhet kommentbe! 

A bővebb angol verziót az alábbi linken megtalálod: katt!

 

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva