League of Legends

Tesztelés alatt egy tankpusztító Precision Keystone


A címben említett rúna akár már a 8.6-os ciklussal megjelenhet.

Ugyan a nagy rúnaátalakítás már több hónapos történet, a nyolcadik szezon előszezonját már el is felejtettük, sőt a kompetitív tavaszi szezon is a felén túl van már. Persze mindez nem jelenti azt, hogy nem igyekszik a Riot tökéletesíteni a játékot, s éppen ezen okból kifolyólag egy teljesen új, tankpusztító Keystone-on dolgozik.

Egy teljesen új Keystone kerül a Precision családba a 8.6-os ciklus környékén, ezzel csatlakozva a már jól ismert Press the Attack, Lethal Tempo, Fleet Footwork hármashoz. Az új rúna célirányosan a lövészeknek lesz tervezve, akik olyan szorult helyzetbe kerülnek a karakterválasztáskor, hogy egyszerre több tank is az arcukba akar majd ugrani játék közben. Ezekre a helyzetekre fog érkezni a még meg nem nevezett Keystone, ez ugyanis abban fog segíteni, hogy a nagy, masszív ellenfeleket “könnyebbszerrel” takaríthassuk el az utunkból. Az egyetlen probléma, hogy a fejlesztők még nem tudják hogyan lehetne egyensúlyba helyezni a rúnát.

A rúna jelenleg körülbelül úgy működik, mint a Resolve ágon a Grasp of the Undying. A különbség csak az, hogy a lövészeknek készülő Keystone egy bizonyos idő után aktiválódik, jelenleg 4 másodperc ez az idő. (Ez még bőven változhat!) Miután aktiválódott a rúna hatása, a sebzésünk bizonyos részét átalakítja valós sebzéssé (true damage), ami azért gyönyörű, mert nincs ellenállás ami hatással lenne rá. A jelenlegi metában Hawaiin érezhetik magukat a masszív karakterek, így indokolt volt már valami változtatás a Riot részéről.

Ám sajnálatos módon minden olyan képesség, ami valós sebzéssel bír, nehezen kezelhető, s néha nem tesz jót a játék összképének. Azért is választott egy későbbi megjelenést a fejlesztőcsapat, mert még sok feladatuk van az egyensúly eltalálásáig, valamint azt is meg kell oldaniuk, hogy inkább a lövészek számára legyen hasznos, ne akarjon mindenki, minden pozícióban az új rúnával játszani. Azt is el tudjuk képzelni, hogy végül hagyják a valós sebzést és egy duális alapú, ellenállás törést vezetnek be helyette, ami egyszerre tartalmazna páncéltörést (armor penetration) és varázstörést (magic penetration). Ez segíthetne a tankok ellenállásának eltakarításában, ám mégsem lenne annyira hívogató a többi pozíció számára. (Corkit midről nem illik belekeverni ebbe a vitába!)

Vagy így, vagy úgy, az új rúna hamarosan felkerül a PBE-re közösségi tesztelésre, a 8.6-os ciklus ugyanis egy hónapon belül már sorra kerül. Kíváncsian várjuk, milyen lesz a lövészek új eszköze.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva