League of Legends

Masszív 8.5-ös Jungler buffok – Olaf és Nocturne újra tényezők lesznek!


Több év után lehetséges, hogy újra visszatér az erősebb karakterek közé Olaf és a rémálmok ura, Nocturne.

A 8.4-es frissítés már az élő szervereken is elérhető, ez pedig azt jelenti, hogy a 8.5-ös PBE ciklus kezdetét vette. A legnagyobb hype az űj hős, Kai’Sa megjelenése és próbálgatása körül forog, ám rajta kívül bőven érkeznek még érdekes, akár a játékot komolyan befolyásoló változások és újdonságok. Ilyenek például az Olafra és Nocturne-re érkező módosítások, ugyanis a buff, amit jelenleg a PBE-n birtokolnak, akár még vissza is lendítheti őket a meta közelébe.

Nocturne buffja egyértelműen a dzsungel tisztogatására irányul, valamint, hogy ezt effektíven tehesse, kapott egy kis bónusz életerőt. Nem lenne komolyabb gond a karakterrel, ám ebben a kategóriában nem teljesített mostanában túl jól, a Riot látta, hogy hol kell segíteni neki. Ettől függetlenül még nem lesz egyszerű dolga, ugyanis még így is nehezen tartja a lépést a komolyabban scale-elő dzsungeles karakterekkel, ám a PBE buff mértéke olyan szignifikánsnak tűnik, hogy akár ezt a hátrányt már a játék elején leküzdheti egy jobb játékos.

A W – Shroud of Darkness, kétszer fog fear-elni, először a normál effektet fogja kitolni, majd ha szörnyeken alkalmazzuk, még egyszer aktiválódni fog. Meglehetősen gyors lesz a farmolás, ha nem kell attól tartanunk, hogy a kevésbé szívós karakterünk sebzést szenved el. Ráadásul a második fear után még egy támadási sebesség bónuszt is kap, ami megduplázza az aktuális támadási sebességét három másodpercig. Tehát nem elég, hogy sokkal biztonságosabban fogja farmolni a neutrális szörnyeket, mindezt sokkal gyorsabban is fogja tenni az új frissítésben. És ha mindez nem lenne elég, kapott egy apróbb buffot az ultija is, két másodperccel tovább tart a sötétség.

Olaf erősítése sokkal inkább harc orientált. A W -Vicious Strikes képessége a PBE-n egy másodperccel tovább tart, ami bizonyos helyzetekben életmentő lehet. Ugyanis ez az a képesség, ami támadási sebességet, életerő lopást, valamint felturbózott gyógyulást kölcsönöz a hősnek. Persze ettől még nem vágnánk hátra magunkat, ám Olaf is kapott egy kis végső képesség buffot, ami meglehetősen erősre sikerült. Minden ellenállás erősítve lett, amit ad az ulti, a bónusz páncél és varázsellenállás miatt szinte bármilyen csapatkompozíció ellen bevethető lesz. Ha ez nem lenne elég, az R – Ragnarok aktív idejét is kitolták, így tovább fog tartani, mint amihez hozzá vagyunk szokva, sőt, a bónusz AD is nőtt, így nem elég hogy egy szívósabb Olaf fog rohangálni fel-alá a csapatharcokban, de még erősebb is lesz a korábbi verzióinál.

Olaf legnagyobb problémája az élő szervereken a haszontalansága a játék közepe felé. Amikor az ellenfél játékosai megszerzik első két-három tárgyukat, a dzsungeles tanknak nem sok esélye van ellenük. Az új végső képességgel nagy valószínűséggel ez a probléma áthidalódik és újból tényezővé válik a vikingharcos.

Ha a Riot Games betartja a már jól megszokott rendszert, akkor a fent részletezett buffok március 7-e környékén érkezhetnek meg az élő szerverekre, Kai’Sa-val együtt.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva