Gaming

Ez kimeríti a csalás fogalmát, mégse tesz meg ellene egy egyszerű lépést a Blizzard


Bárki bárkivel játszhat Team League-ben, amit a smurfök ki is használnak.

Csapatban játszani jó szórakozás, közösségi élmény, mely pihentető tud lenni egy fárasztó nap után.
Mint sok más játékban, a HOTS-ban is van erre lehetőség: Unranked, Quick Match, botok elleni vagy épp Brawl formájában a kikapcsolódni vágyóknak, Team League a kompetitív szelleműeknek.

Utóbbit ketten, hárman, vagy öten lehet játszani (értelemszerűen négyen azért nem, mert egy ember nem queue-olhat Team League-re) – és ennyiben ki is merült a megkötések száma. Ez egyrészről szuper, mert nagy a szabadság, másrészről viszont baj, mert a mértéke túl nagy.

A kisebbik hiba az, hogy nem kell, hogy ötös szintű legyen a választott hősöd, bárkivel játszhatsz. Ez azért gond, mert pár kivételtől eltekintve nincs egyszerű karakter a játékban, nem véletlenül van ez a szint határ Hero League-ben: ennyi gyakorlásra szükség van, mielőtt rankedre készülünk.
Ne felejtsük el: ha nem ismerjük elég jól hősünket, nem csak magunknak, de másoknak is kellemetlen élményt okozunk.

A nagyobbik hiba viszont abban rejlik, hogy bárkivel játszhatunk – ranked szinttől függetlenül.
Tisztességes embernek nem fordul meg a fejében, de sajnos akadnak olyan helyzetek, ahol egy csapat azért csinál 1-2 smurc felhasználót, hogy az egész team emiatt kisebb szintű ellenfeleket kapjon. Ez nem csak a queue időt viszi fel, de az esélyeket is megborítja.
Példának hoznék egy Reddit posztot erre: egy bronz játékos direkt lerontotta az MMR-jét Team League-ben, hogy később a Grandmaster csapattársaival gyengébb ellenfeleket kapjanak. Ez abszurd win rate-t eredményezett mindkét oldalt nézve – a bronz játékosnak extrém alacsony, a Grandmasteresnek (egy példát ragadott ki) pedig elképesztően magas. Mondanunk sem kell, hogy az ellenfél csapatnak adott esetben egy életre elmehet a kedve a játéktól egy ilyen demoralizáló meccs után.

forrás: reddit

A megoldás nagyon egyszerű lenne és például a League of Legends-ben már régóta benne van: egy tiernél nagyobb különbségű (tehát mondjuk silveres platinával) felhasználók ne játszhassanak rankedet egymással. 
Reméljük, hogy előbb-utóbb rájön erre a Blizzard is és beteszi ezt a szigorítást – az biztos, hogy ezeknek a visszaéléseknek az eltűnésével a játékélmény is javulna.

Futottatok már bele hasonló, inkorrekt szituációkba?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva