League of Legends

Rengar egy rework utáni rework-öt kap a 8.5-ös frissítéssel

Cloud - Igrici Áron - 6 éve Címkék: Rengar, ryze,

De most komolyan, valaki számolja, hogy ez hanyadik?!

Rengar a múlthéten ünnepelhette a harmadik nagy módosítását megjelenése óta, s ha komoly változtatásnak vesszük a Bonetooth Necklace folyamatos állítgatásait, akkor ez a szám ötre emelkedik. Lassan versenybe szállhat az örök-rework-ök mesterével, Ryze-zal. Ami még komikusabbá teszi a helyzetet, az a Riot legújabb intézkedése, a jövőhéten esedékes 8.5-ben ugyanis kap még egy frissítést a hős, és itt is érkeznek új mechanikai elemek, tehát nyugodtan hívhatjuk mini-rework-nek.

A jó hír, hogy ezúttal egyik képessége sem változik meg teljesen, csak a működésük lesz eltérő a jelenleg az élő szerveren tapasztalhatótól. Bőven lesz újdonság, de könnyebben emészthető mindez, mintha megint kapna egy teljesen új Q képességet.

Az első változást a passzívján eszközölték a fejlesztők, az Unseen Predator adta Ferocity tovább áll majd Rengar szolgálatára, eddig az el nem használt jelzők 6 másodperc után kezdtek eltűnni, ez a szám megemelkedett, s a PBE-n most már 8 másodperc mindez. Nem fog kihullani a hajunk tőle, de azért meglehetősen hasznos buff lesz ez a Rengar játékosoknak.

Ugyan nem kap teljesen új effektet, de a Q a 8.5-ös ciklusban is változni fog. Szerencsére ebben az esetben csak néhány adat módosul, jelen esetben az AD arány. Eddig minden szinten az AD 110%-át hasznosította a képesség, a legújabb módosításban ez 100%-ról indul, s minden fejlesztéssel nő, a kimaxolt képesség például 120%-ot fog használni. A Ferocity-vel feltuningolt, erősített Q is ennek fényében változott, eddig 130%-ot használt ki, ez az új patch-ben 140%. Mindezek mellett a képesség alap sebzését is buffolták. Összességében tehát tovább erősítették a képességet, az AD arányból kissé visszavettek a játék elején, de ahogy haladunk előre az időben, Rengar erősebbé válik, mint valaha.

Érdekesség, hogy az ultija adta valós rálátás (true vision), még fél másodpercig aktív marad, miután a képességet elhasználtuk. Ez elsőre komikusan kicsinek tűnik, de ha azt vesszük, hogy több időnk van kiszúrni egy ellenfelet, mint eddig, kétségtelenül buffról és új mechanikáról beszélünk. Apropó új mechanika, a Q képességet megállíthatjuk animáció közben is most már, ez is egy teljesen új funkció, ám ezt csak és kizárólag a profi Rengar játékosok fogják tudni kihasználni. Sőt kapott még egy új lehetőséget, ha a Q-t, vagy a W-t az E használata közben aktiváljuk, akkor amint elsült a Bola, aktiválódik a sorba helyezett képesség. Ezzel lényegében új burst lehetőségeket kapott a karakter, egyszerre akár három képességet is el fog tudni használni egy pillanat alatt. Természetesen ez sem lesz egyszerű mechanika egy csapatharc kellős közepén, de megéri kitanulni majd, ugyanis ezzel a kombóval lehet pillanatok alatt eltüntetni az ellenfél lövészét.

A módosítások nagy valószínűséggel a jövőhét folyamán érik el az élő szervereket, ekkor érkezik a League of Legends legújabb hőse, Kai’Sa, valamint a 8.5-ös ciklus is ekkor lép érvénybe.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva