Counter Strike

Csoda Katowicében! Megtört a 2 éves átok, visszavette korábbi trónját a fnatic – Összefoglaló


Flusha megvillantotta VAC formáját, KRiMZ jól tette hogy nem vonult vissza, a FaZe pedig bárhogy küzdött, ez nem az ő napjuk volt.

Végére értünk egy hosszú, inkább már szenvedős BO5-nek, ami délután öttől megközelítőleg éjfélig tartott. Idén eddig egyetlen BO5 volt nagyobb tornán, a summiton. De ott a Cloud9 map előnnyel kezdett, igazából csak 4 mapot tudtak játszani a játékosok. Szóval a lényeg: az idei leghosszabb finálé volt!

Bónusz, hogy a fnatic 0:3-mal esett ki a StarSeries kijevi LAN-járól, utána KRiMZ azt Tweetelte, hogy befejezi a játékot. Úgy néz ki, ezzel még várnunk kell, vagy ez csak egy szépítő trófea az egér szögre akasztásához? Majd kiderül…

A fnaticnak 2015-2016-ban nagyon jól ment a játék, minden eventet ők húztak be nagyjából, a 2015-ös és a 2016-os Katowicén is ők állhattak a dobogó első fokán. Majd jött a mélyrepülés, és semmilyen nagyobb eredményt nem tudtak felmutatni, itt-ott harmadik helyek befigyeltek, de többnyire letűnőben volt a csapat. Illetve csomó tagcsere történt, elment olof és pronax, a boostmeister azóta a világelső európai all-star mixben, a FaZe-ben játszik. A sors fintora, hogy pont őket kapták most el a svédek.

Flusha parádés formában játszott, újra a régi fényében tündökölt. Nem hiába lett ő az MVP, nagyot ment tegnap. Másodjára lett az IEM Katowice legjobbja, 2015-ben is ő kapta a címet. Lássuk a döntőt mapról mapra.

Cache – FaZe 16:5 (11:4; 5:1)

Elég magabiztosan nyitott a FaZe. Papíron ők voltak az esélyesebbek, a saját mapjuk stb… Minden adott volt, hogy ők nyerjék meg az egészet, ehhez jó nyitás volt ez a 16:5. Önbizalom növelésnek sem az utolsó, a fnatic csak  4 kört tudott védeni, de támadásban mindössze egyre futotta. Gondolhatnánk, hogy itt nyerte meg a döntő a FaZe, de ismerjük a svédek szívósságát, akik mindenhonnan vissza tudják hozni a meccseket.

JW remek megmozdulása kört ért:

Inferno – fnatic 20:22 (9:6; 6:9) (5:7)

Nagyon taktikás map, nem véletlenül szeretik annyira a fnatic-nál, most is összejött. Igaz, kettő hosszabbítás kellett hozzá, illetve flusha kimagasló teljesítménye. Itt JW-nek nem nagyon adta a játék, a többiek azonban kisegítették, mindenki 30 fölött, illetve közel 30 fraget lőtt. A FaZe-nek 13:15-ről kellett a hosszabbításig kievickélnie. Ct map, nem vicceltek meg minket a statisztikák, mindenkinek a Ct oldal ment jobban.

Flusha leacel:

Overpass – fnatic 7:16 (7:8; 0:8)

Az első nagyobb meglepetés, hogy Overpass-t, a FaZe saját mapját ilyen “könnyen” elhozta a fnatic. Az all-star ötösnek talán a harmadik legjobb pályája Cache és Mirage után. Izgult a a fnatic, hogy meglegyen, KRiMZ talán még a szokásosnál jobban is:

Igencsak Ct map ez is, ennek ellenére egy nagyon szoros félidő után kört nem védtek GuardiaN-ék. Flusha itt is abszolút húzta magával a többieket, bár ehhez azért ők is kellettek. Annak ellenére, hogy a nem GuardiaN-ék hozták el itt a győzelmet, GuardiaN hozott egy ace clutch-ot. Íme két részben, ilyen egy profi 1V5:

Mirage – FaZe 16:11 (11:4; 5:7)

Ezt kötelező volt hozni Karriganéknek, a legjobb pályájuk, ezen nem lehetett kikapni. Egész szépen visszahozta a 11:4-es félidőről a fnatic 13:11-re, amikor elege lett a FaZe-nek és befejezték a mapot. Így ugrunk a döntő mapra, ahol minden eldől, ugyanis most mindketten 2:2-vel állnak.

Full ecot hoz a fnatic, ráadásul retakelve:

Train -fnatic 17:19 (8:7; 7:8) (2:4)

Ismét egy nevet tudnék ismételgetni: flusha. 38-17-be lőtte magát, ami valljuk be, elképesztően jó. A másik oldalon NiKo és GuardiaN szaladtak meg. Train talán a fnatic-nak kedvezőbb, de Olofék sem vetik meg az itteni játékot. Ismét egy 8:7-es félidő után érkezünk meg a hosszabbításra, amit meglepő módon a fnatic dominálta, és elsőre be tudott húzni, ez komoly előnyt jelentett. Flusha trainen kétszer ace-elt, ilyet sem látunk mindennap. Kicsit már látszott a csapatokon, hogy elegük van az egészből, mivel hosszú volt az verseny, csúszott is, illetve nem könnyű ennyi ideig csúcsformában teljesíteni.

A flusha show folytatódik, mintha érezné az ellenfelek poziját:

Két év után tehát a fnatic immár egy új lineuppal, de visszaült a világ trónjára!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva