Counter Strike

Top4 idegesítő dolog, amik kiégetnek minket a CS:GO-ban. De szerencsére mindegyikre van megoldás


Aki régóta játszik, szinte az összessel találkozott már. Válasz azonban mindenre létezik, így a kivédhetetlennek hitt hibákra is.

A CS:GO nem tökéletes, ezt mindenki tudja. Vannak azonban olyan elemek a játékban és a közösségben, amik miatt konkrétan elmegy az ember kedve a játéktól. És mivel mindannyian mások vagyunk, mindenki máshogy is reagál a témára:

Van aki csak szünetelteti, akad aki átmenetileg letörli, de olyan is aki végleg abbahagyja ezek miatt.

Lássuk most saját listánkat és mellé persze tanácsainkat a leginkább kiégetős 10 dologról a CS:GO-ban.

Mindig ellenünk van a timing – Ezt biztos mindenki megfigyelte már, bármeddig tarthatunk egy szöget, az ellenfél úgyis pont akkor fog kijönni, amikor késre vagy gránátra váltunk. Vagy pont akkor fog kinézni, mikor elfordulunk egy pillanatra. Ha szeretnénk az ilyenektől megkímélni magunkat, két lehetőségünk is van. Dolgozzunk együtt a csapattársainkkal és kérjük ilyenkor fedezést, segítséget tőlük. Az általunk dobott gránát vagy pozícióváltás őket is segíti, így arra a pár másodpercre belefér, hogy védjenek minket. A másik lehetőség az olyan szögek választása, ahol egyszerre csak egy szögből látnak ránk, ilyenkor nem kell megosztanunk a figyelmünket és oldalba se fognak lőni sehonnan.

Csalók – Nos igen, rögtön a közepébe csaptunk. Wallhack, spinbot, aimbot, széles a lista amivel a szervereken találkozhatunk. Sok ember kedvét képesek elrontani ezek a jellemtelen playerek, akik csak segédprogrammal tudnak érvényesülni a skillesebb közegben. A megoldás itt a minél nagyobb biztonságra való törekvés lehet. Maradjunk a Prime meccseknél, de a legjobb ha egy jó Anti-Cheattel felszerelt oldalt választunk, mint az ESEA vagy a FACEIT. Esetleg megmaradunk a 10-es mixeknél a barátokkal, ebben az esetben a hangulat is jobb lesz és a csalás is kizárt.

Azok a fránya csapattársak – 4v5-ben lehozni egy meccset szinte lehetetlen, ha az ellenfél is ugyanolyan erős játékosokkal bír, mint akik nálunk vannak. Emberhátrányt okozhat az is, ha valaki lelép és kapunk helyette egy BOT-ot, de elég az is, ha meg se szólal és folyton meghal a kör elején. De széles a skála, hogy mivel tudnak az őrületbe kergetni minket a saját társaink. Van aki halál után túl sokat beszél, van aki a bukott pisztolykör után feladja fejben és olyan is aki végig csak P90-el trollkodik.

A téves, hibás vagy éppen nem létező infózás ugyanide tartozik. A CS:GO egy csapatjáték, ezt mindenkinek el kellene fogadnia, aki felmegy egy szerverre. Nem elfogadható, ha valaki nem tud angolul egy ilyen játékban, legalább a pályarészek neveit és az alapkifejezéseket illik megtanulni. Illetve azt, hogy csak azt mondd, amit tényleg látsz és tapasztalsz. Ha csak egy ember dobálja a gránátokat, felesleges megzavarni a csapatot azzal, hogy jön a B-rush. Mert az esetek 90%-ában nem jön, de a kört elbukjátok a túlbuzgó és tévesen infózó társ miatt. A megoldás ebben az esetben talán a legegyszerűbb, nem szabad elindulni szólóban a meccsekre. A legjobb az 5 fős party, együtt TS-en vagy Discordon pörögnek az infók és mindenki a szerveren marad a meccs végéig, innen már csak a csapaton múlik az eredmény.

A 10 legfontosabb kommunikációs és infó szabály CS:GO-hoz – gamer.hu

Alap dolognak tűnhet, de mégsem csinálja jól mindenki. Ha ezt a tíz dolgot betartod, imádni fognak a csapattársak és a rank up is egyszerűbb! Nem szeretnénk azt mondani, hogy feltaláltuk a spanyol viaszt és innentől csak nyerni fogtok. De tény, hogy ha ezeket a tanácsokat betartjátok, sokkal könnyebben megy majd a fejlődés és a győzelem!

Hitbox – Ott van a célkereszt a fején, de hiába lőjük csak nem adja be a killt. Az egyik legidegesítőbb dolog, amikor mindent jól csinálunk, mégsem koronázza siker az erőfeszítéseinket. A hitbox hibákat szintén csak a minőségi javulással küszöbölhetjük ki leginkább. A 64 tickes MM szerverek helyett irány a 128 tick, ami garantáltan pontosabb játékélményt ad majd és sokkal kevesebb bosszankodást. Továbbá nem árt az sem, ha a console parancsokhoz is hozzányúlsz, ugyanis itt is fontos dolgokat találsz. Állítható tickrate vagy éppen plusz FPS érhető el velük:

A legjobb indítási parancsok, amiket mindenképp érdemes beállítani – gamer.hu

Pár percet vesz igénybe a beállításuk és nagyban megkönnyítik a dolgunkat játék során. Az indítási parancsok hasonlóképp megkönnyíthetik az életünket a CS:GO-ban, mint egy tökéletesen testreszabott és beállított autoexec. Van pár olyan parancs, amit mindenképp érdemes beírni játék előtt, persze ezeket az igazi veteránok már ismerik, de nem mindenki foglalkozik ilyen részletességgel a játékkal, pedig megéri azt a pár percet beáldozni.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva