Counter Strike

Elmentek otthonról a fnatic-nál? Nyertek egy versenyt és egyből cserélnek?


A hírek szerint a NiP-ből kirakott, így szabadon igazolható Xizt-re szívesen lecsapna a fnatic. Annak ellenére, hogy van egy teljesen jó irányítójuk.

A fnatic trófeagyűjteményében még be sem került a legújabb kupa, máris cserélne a svéd csapat. Pár hete még megnyerték az IEM Katowice döntőjét, amivel 250 000 dollárt, vagyis közel 70 millió forintot tehetett zsebre a csapat.

Való igaz, hogy Goldennek nem az volt élete meccse a fragek szempontjából, de irányítani végig remekül irányította a csapatot.

És fontos killekben sem volt persze hiány, Infernót például az ő triplájának köszönhetően nyerte meg a csapat:

Úgy tűnik azonban, hogy hiába a győzelem, hiába a 2 éves átok megtörése. A fnatic 2016 tavasza óta semmit sem nyert, most Goldennel az irányítói székben behúzták az IEM döntőt, mégis elköszönnek tőle. A NiP-ből kitett irányító, Xizt elcsábította a fnatic vezetőségét, őt akarják új IGL-nek a csapatba.

A terv önmagában nem halálra ítélt próbálkozás, hiszen Xizt rutinos irányító, ismeri a fnatic-os srácok erősségeit és gyengeségeit is. Biztosan hamar beilleszkedik majd, ha a csere végbemegy. Ráadásul Xizt számára nem ismeretlen a szervezet sem,  1.6-os karrierét ott fejezte be. 2010 és 2012 között két év volt már a fnatic játékosa,

Szóval a tervezett csere szakmailag érthető, inkább emberileg furcsa egy kicsit. Golden ugyebár a fnatic academy játékosa volt, innen küzdötte fel magát az első csapatba. És ha már bekerült, egy IEM Katowice győzelemhez segítette a csapatot, ahol megvertek a G2-tól a FaZe-ig mindenkit!

A szó szerint semmiből érkező academy játékos megverte a dollármilliókért összevásárolt all star csapatot. Igazi tündérmesébe illő fordulat.

De úgy tűnik végül mégsem happy end lesz a sztori vége és Goldennek csak epizódszerep jutott a fnatic-ban. Amint elérhetővé vált egy jobbnak gondolt irányító, egyből megválnak tőle.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva