PUBG

Minden, amit érdemes tudni az AKM-ről – Hozd ki a legtöbbet belőle!


Utáljuk, de néha muszáj játszanunk vele, akkor pedig már érdemes megtanulni, hogy hogy is kellene játszani az AKM-mel!

A legtöbben igyekszünk távol maradni az AKM-től és az első adódó alkalommal dobjuk is el egy 5.56-osért cserébe, de nem is olyan szörnyű fegyver ez, mint amilyennek elsőre tűnik. WackyJacky101 a legújabb videójában bemutatta, hogy hogyan érdemes használni az AK-t, ez a leírás a videója alapján készült.

A statisztikái nem a legjobbak

A fegyver statisztikái nem épp a legjobbak, habár a sebzése átlagosan 10%-kal magasabb, mint az 5.56-os társaié, a golyó gyorsasága 200 m/s-mal lassabb, emiatt a mozgó távoli célpontra ne ezzel a fegyverrel akarjatok lőni, arra sokkal alkalmasabb egy 5.56-os. A maximum sebzése másodpercenként (DPS) pedig 490, ami némileg magasabb mint az M416-é (476), ennek ellenére a fegyver kezelhetősége roppant nehézkes, viszont 0,1 másodperc alatt ölhetünk vele, ha egy fej-test sorozatot sikerül leadnunk.

Hogyan lőjünk vele?

A spray pattern kezelhetetlen

Mivel a játékban a fegyverek szórása random, ezért nem tudjuk soha tökéletesen kontrollálni a fegyverünk, valamennyi véletlenül ellőtt golyó mindig be fog csúszni, az AKM esetén pedig ez a pattern az egyik legszörnyűbb az összes AR közül, ezért a túrást nagyon óvatosan kell kezelnünk. A legjobb, ha az 1+4 technikát alkalmazzuk.

Az 1+4 technika lényege, hogy az első golyót követő 4 másik nagyjából egy egyenes vonalú spray patternt ír le, emiatt csupán lefelé kell húzni a fegyverünk, amint kilőttük az 5 golyót, ismételjük meg, így irányítható a fegyverünk és könnyebben találjuk el az ellenfelünket.

A legjobb kiegészítők

Nem nehéz kitalálni, hiszen csak 3 dolgot változtathatunk az AKM-en. A nagyobb tár mindig jól jön, a Quickdraw ezúttal is hab a tortán. A cső végére Compensatort érdemes tenni, enélkül a spray pattern még szörnyűbb, ez az AKM legfontosabb kiegészítője. A red-dot pedig azért ajánlott, mivel leginkább rövid-középtávra hatékony az AKM, a red-dot pedig kellő perifériás látást is biztosít ehhez.

További tudnivalók

  • Érdemes ótvatosan bánni a hipfire-el, nem mindig hatékony, ha nem célozzuk be az ellenfelet, rendkívül random, hogy sikerrel járunk-e
  • Rövidtávra az egyik legjobb fegyver, főleg a játék elején hasznos
  • Ironsighttal is használható közelre, ugyanis alig takar ki valamit a terepből
  • Ha már ~10 méterre van az ellenfél, akkor használjuk a 1+4 technikát, ugyanis nehéz vele pontosan célozni
  • Ha az első bursttel a 4+1-ből nem sikerült eltalálnod, akkor ne folytasd, hanem hagyj egy kis szünetet és próbáld újra
  • Távolra mozgó célpont ellen nagyon rizikós a használata, erre érdemesebb egy 5.56-os fegyvert tartani

Az egész csak gyakorlás kérdése, én alapvetően mindig lecserélem egy jó kis M4-re az AK-t, de ma az Nvidia Freestyle tesztelése közben direkt csak az AK-val játszottam a Kar98k mellett és meglepően erős a fegyver, viszont tényleg nagyon be kell tartani a fentebbi leírásokat. Bekorlátoz sok dologban, viszont az 1+4-es technika nagyon jól alkalmazható, ezzel a rendszerrel tényleg használható a fegyver.

Csirkevacsi lett a vége

Sok sikert kívánok mindenkinek!

Ne hagyjátok ki WackyJacky101 videóját sem!

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva