PUBG

Milyen is a PUBG mobil verziója? – PC/Xbox összehasonlítás!


Nézzük meg közelebbről mit is tud ez a mobilos verzió, grafika és fps mustra.

A PUBG mobil verziója már megjelent Kínában iOs-re és Androidra egyaránt, ám a világ többi részén még nem érhető el jelenleg hivatalosan. De mennyire más élmény egy telefonon játszani és milyen a PC-s, konzolos verzióhoz képest? Ezekre kereste a választ a DigitalFoundry, akik a hardvertesztek mellett gyakran fordítanak időt a játékok technikai elemzésére is.

A tesztelők szerint leginkább a konzolos élményhez áll közel, ugyanis a telefonon sem lehet olyan precízen célozni, mint PC-n, a körültekintés emiatt sokkal nehézkesebb. A mobilos verziókban kevesebb objektummal találkozhatunk, ez nyilván azért van, hogy ne terhelje annyira az eszközt, de épp ezért kissé üresnek érződik Erangel. A házak viszont szinte 1:1-ben át lettek hozva, szóval nem kell új alaprajzot megtanulnunk.

Mobil vs PC verzió

A legnagyobb gondot a látótávolság jelenti, ami még Xbox-on is jobban meg van oldva jelenleg, mint a mobilos verzió esetén. Emiatt a távolabbi harcok eléggé másképp zajlanak, főleg a fedezékek miatt.

A látótáv és részletesség nem az igazi

Na de hogy fut a játék?

Ez az, amire mindannyian kíváncsiak vagyunk azok után, hogy az Xbox-os start korántsem sikerült olyan simára, mint azt gondoltuk volna. Az Xbox One-on ugyanis elég gyakran szaladtunk bele szaggatásba, ami egy nagyobb harc esetén több, mint zavaró. Na de hogyan sikerült megoldani mobilon?

Így fut a mobilokon

Meglehetősen érdekesen oldották meg a fejlesztők a grafikai beállításokat. Ha minimumra állítjuk a grafikát, akkor 20 környékén cappeli az fps-t, azaz 20 fölé nem nagyon fog menni az fps-ünk, hiába bírja a telefon. Ha auto-n hagyjuk, akkor pedig 25-26 a maximum fps, amit kapunk. A maximum esetén pedig a fix 30-at tartja a játék. Mivel nem állíthatjuk külön a menüben, hogy mennyi legyen a maximum fps, így elég furcsa lesz beállítani az ideális beállításokat, de ha bírja a telefon, akkor érdemes a maximumra nyomni mindent. Természetesen nem csak az fps a különbség az egyes grafikai beállítások között.

A különbségek

A különbségek a részletekben rejlenek, a maximum esetén jobban kidolgozottak a textúrák, a fények és némileg színek is, az árnyékokat pedig a high esetén rendereli a telefon, ez a fáknál látszik leginkább.

A legfontosabb viszont az, hogy a DigitalFoundry szerint a PUBG élmény átjön telefonon is, hiába nehezebb az irányítás, a játékmechanika ugyan az és mindenki ugyan olyan esélyekkel indul, mint mi. Ami egyedül megzavarhatja a mobilon játszókat, az a billentyű-egér kombóval játszók lesznek, ugyanis OTG kábelen csatlakoztathatunk a legtöbb androidos telefonra hasonló perifériákat, ezt iOs esetén nehezebb lesz megoldani. Reméljük nemsokára megkapjuk mi is a mobil verziót.

A DigitalFoundry elemzését itt találjátok:

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva