Counter Strike

A török szurkolók egyesre, a Space Soldiers ötösre vizsgázott sportszerűségből


A döntőbeli vereség után az elkeseredett szurkolók valódi hadjáratot indítottak a fnatic ellen.

A WESG döntő izgalmai úgy tűnik erősen kihatottak a török szurkolók kedélyeire. 14:7-es vezetésről bukták el az utolsó mapot, a fanok szinte már érezték a győzelem ízét mégis elbuktak XANTARES-ék.

Ezek után jött is a feszültséglevezetés a törököknél, ami trágár kommentekben és anyázásban merült ki a fnatic játékosok falán:

Szakszerű fordításba most nem mennénk bele, a “noob” és az “idiot” higgyétek el a legfinomabb szavak a képen. 751 kommenten keresztül megy a savazás a fnatic irányítója felé, a helyzet odáig fajult, hogy a csapatnak kellett közbeavatkoznia:

Angolul és törökül is kitette a csapat a békítő posztot, hátha sikerül megfékeznie saját szurkolóit.

A téma érdekes kérdést vet fel az esportok körül, hiszen azt, hogy a hagyományos sportoknál szurkolói rendbontások vannak, sajnos már megszoktuk. Itt a kevés LAN esemény miatt ez a veszély nem fenyeget, de egy legalább ilyen veszélyes dolog úgy tűnik egyre erősebben jelenik meg a versenyzők körül.

Ez pedig a cyberbullying, vagyis a virtuális megfélemlítés, zaklatás.

Egy csalódott játékos hangulatára ha rázuhan még a közösség utálata is, az tényleg karriereket és önbizalmakat tehet tönkre. A dél-amerikai játékosoknak szánt rasszista üzenetek, a csapat leggyengébbének való beszólogatás vagy a testsúlyon való viccelődés sajnos egyre jellemzőbb. Ahogy nő az esport világa, úgy nőnek a szurkolótáborok és jelennek meg a viselkedni nem tudó kommenthuszárok is.

És Golden esete mutatja, még a profikat sem kímélik az emberek, nem hogy egymást egy random MM meccsen. Abba persze bele se gondolnak, mekkora károkat és töréseket okozhatnak pusztán szavakkal. Goldenről vélhetően lepereg az egész, de a jelenség igenis aggasztó.

A Space Soldiers viszont példaértékűen viselkedett, amit mindenkinek követnie kellene!

Feltehette volna a kezét és azt is mondhatta volna a csapat, nem tudunk mit csinálni a szurkolókkal, bocsi. Ehelyett kitették két nyelven a fenti közleményt a sportszerűség jegyében. Ritkán látunk hasonló korrekt megnyilvánulást, de ha már fnatic, volt már régebben is olyan, hogy meg kellett őket védeni a szurkolóktól.

Na ebből kellene sokkal de sokkal több, hogy a toxic szurkolókat a jó irányba terelgessék a példaképek.

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva