Counter Strike

Női CS: Hol az egyenjogúság? – Marissa kiakadt


Mirissa szerint nincs egyenjogúság a díjazásokat illetően, de van itt még pár dolog...

Rég volt már szó a női CS-ről, legutóbb a Dynasty.fe csapatának botránya kavarta fel az állóvizet, ezúttal pedig kicsit más témát feszegetett Marissa Roberto, a HeadsUpDailyTV hosztja.

zAAz és Juliano lelépett, mielőtt a csapat többi tagja felébredt volna – gamer.hu

A CBE kvalijáról léptek le a lányok, csak a többieknek elfelejtették mondani, hogy ne számítsanak rájuk. A Dynasty.fe csapattagjait legtöbben ismerik, részben azért mert ügyesen játszanak, továbbá ehhez társul, hogy a lányok emellett meglehetősen dekoratívak. A Cross Border Esport 2017-es bajnokságán indultak, mi egy 100 000 $ összdíjazású verseny és itt összevethetik a lányok is az erejüket a srácokkal.

Azt a kérdést tette fel, hogy mikor fognak a nők is hasonló díjazásban részesülni, mint a férfiak, a képen látható, hogy a WESG első helyezéséért a CS:GO részlegen 800 000 $ ütötte a fnatic markát, míg a női CS:GO esetén csupán 100 000 $ volt a fődíj.

A hölgy szerint az lenne az igazán fair, ha mindkét kategóriában ugyanakkora mértékű lenne a díjazás. Na de itt álljunk meg egy szóra, két fronton is lenne észrevételünk:

2015-ben a férfiak (valójában a vegyes) mezőnyében 100.000 dollár volt a Major győztes díjazása. Most ugyanezt a szintet üti meg női első helyezett, ami hatalmas fejlődést jelent a női versenyeken.

A másik pedig az előbb zárójelbe tett, vegyes mezőny. A CS:GO eseményekről nincsenek kitiltva a nők, ugyanolyan lehetőséggel juthatnak ki egy WESG-re a kvalifikációk során, mint egy férfiakból álló csapat, nekik viszont e mellett ott van még a női CS-re való jelentkezés lehetősége is. Vagyis indulhatnak vegyes mezőnyben és külön női mezőnyben is egyszerre. Ott viszont már nem indulhatnak a férfiak, így könnyebb a verseny is. A korlátozás viszont a pénzdíj csökkenésével is jár, ez tény.

Sokak megkérdőjelezik a női bajnokságok létjogosultságát, viszont azt sokszor elfelejtjük, hogy ennek is van piaca. Ugyanúgy vonzza a nézőket és szurkolókat, de mivel kisebb a mezőny a férfiak kizárása miatt, kisebb a szponzori és támogatói érdeklődés is.

Nektek mi a véleményetek erről?

Update: Marissa törölte a tweetjét. Lehet elolvasta a cikket és meggondolta magát?

Ne maradj le semmiről, kövess minket Facebookon is!

2024 leetesport.hu | minden jog fenntartva